De winnaars van het Nieuwjaarstoernooi bij de jeu de boules club Vlaardingen.
De winnaars van het Nieuwjaarstoernooi bij de jeu de boules club Vlaardingen. (Foto: UWM/PS)

Jeu de boules club ging goed van start

Algemeen

De jeu de boules club Vlaardingen organiseert dit jaar weer een groot aantal toernooien. Het eerste toernooi in die reeks was het Nieuwjaarstoernooi dat in het boulodrome op de accommodatie aan de rand van de Broekpolder werd gespeeld. 

Door Peter Spek

En er bestond veel belangstelling voor het toernooi, dat uiteindelijk helemaal volgeboekt van start ging. “Er konden maximaal zestien teams van drie personen deelnemen”, zegt Ria Bronsema van de jeu de boules club. “Vroeg in de ochtend waren Robin Teijgeler en Ria Kampers al bezig met de voorbereidingen voor het toernooi met onder andere het in orde brengen van de banen in het boulodrome en het printen van het wedstrijdschema. Ook het barpersoneel was die dag al vroeg aan het werk.”

Ria Bronsema, zelf een gevierd speelster in het nationale team, maar op dit moment geblesseerd, opende het toernooi, waarna scheidsrechter Bas de Koningh de spelregels uitlegde aan de deelnemers. Met veel overgave werd er daarna gespeeld om de wedstrijdpunten. Winnaar van het toernooi werd het team bestaande uit Ger Hogervorst, John Rijnders en Jacques Toutenberg met 33 punten. Op de tweede plaats eindigde het team van Stephan Tabben, Marcel van Nieuwenhuizen en Marcel Stok met 29 punten. Zij wisten met het team van Marco Baas, Claire van Opstal en Peter Schuurbiers voor te blijven, dat met 26 punten beslag legde op de derde plaats.

Het volgende toernooi staat gepland voor 4 februari. Dan staat het bekende snerttoernooi op het programma. “Belangstellenden voor de jeu de boules sport kunnen altijd een kijkje komen nemen op onze club aan de Watersportweg om te zien hoe het spel wordt gespeeld en om kennis te maken met de club.”