De Jeugdbengels uit Leidschenveen en de jeugdraad Ypenburg ontvingen uit handen van de stadsdeelwethouder en stadsdeeldirecteur het boek ontvangen.
De Jeugdbengels uit Leidschenveen en de jeugdraad Ypenburg ontvingen uit handen van de stadsdeelwethouder en stadsdeeldirecteur het boek ontvangen. (Foto: Jan van Es)

'Feest in de Vinex' in tramtunnel feestelijk geopend

Onder grote belangstelling werd maandag 23 januari de tentoonstelling 'Feest in de Vinex' in de tramtunnel feestelijk geopend door stadsdeelwethouder Kaviga Parbhudayal en stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. 

Ook werd in de tramtrunnel in het centrum van Den Haag het eerste exemplaar van het boek 'Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg' aan de Onderzoekbengels uit Leidschenveen en aan de Jeugdraad Ypenburg overhandigd.

Terugblik

Het boek 'Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg' begint met een voorwoord van burgemeester Jan van Zanen en geeft een terugblik op het afgelopen jubileumjaar. Ook kijken betrokken bewoners en medewerkers van de gemeente vooruit naar de toekomst van het stadsdeel. De aanwezigen kregen uit handen van projectleider stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, Bonny van der Burg, nog een gele linnentas met daarop als keuze de tekst Ypenburg of Leidschenveen. In de tas zat een exemplaar van het boek met daarbij enkele 'Groeten uit de Vinex 20 jaar' kaarten. Alle bewoners uit het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg krijgen binnenkort dit boek als naslagwerk opgestuurd.

De tentoonstelling is tot en met 23 april gratis in de tramtunnel Galerij van het Haags Gemeentearchief, halte Spui, te bezoeken. 


Slagbomen Hoornbrug alvast verwijderd

Sinds maandag 16 januari zijn aannemers druk bezig met voorbereidingen voor het groot onderhoud van de Hoornbrug in Rijswijk. Inmiddels zijn ook de slagbomen verwijderd.

De vaarweg is sinds 30 januari volledig afgesloten. Vanaf maandag 6 februari is de Hoornbrug afgesloten voor alle verkeer. Voor voetgangers vaart er dan een veerpont. In de zes weken dat de Hoornbrug straks dicht is, wordt het beton gerepareerd. De elektrotechnische systemen en een deel van de mechanische aandrijving van de brug worden vervangen. Alle stalen onderdelen worden geschilderd en het brugwachtershuis wordt opgeknapt. Verhardingen en slijtlagen worden vervangen. Tot slot worden de hemelwater-afvoergoten en de afvoer in de kelder hersteld.  


Uitkomst enquête Leidschenveen: meer voorzieningen en ontmoetingsplekken

Onder bewoners van Leidschenveen en de Vlietzoom is in het kader van de nog op te stellen wijkagenda een enquête gehouden. De vragenlijst werd 948 keer ingevuld, 929 keer in Leidschenveen en 19 keer in de Vlietzoom.

Hieruit komt naar voren dat bewoners in Leidschenveen tevreden zijn over de kwaliteit van de woningen, maar minder blij zijn met het aantal voorzieningen en ontmoetingsplekken in de wijk. In de Vlietzoom geven bewoners aan overlast te ervaren van het bedrijventerrein. De enquête geeft de gemeente een beeld van wat er speelt in de wijk. De informatie wordt weer gebruikt voor het opstellen van een wijkagenda voor Leidschenveen en Vlietzoom. Iedere wijk in Den Haag krijgt een eigen wijkagenda. Hierin staan de belangrijkste verbeteringen voor de wijk. De komende periode bepalen de gemeente en de bewoners, partners en organisaties in de wijk samen wat de belangrijkste verbeterpunten voor Leidschenveen en Vlietzoom zijn. De wijkagenda wordt vervolgens aangeboden aan stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal. Daarna gaat de gemeente met de samenwerkingspartners in overleg en maken ze afspraken om de belangrijkste verbeterpunten te vertalen naar concrete acties voor de komende 4 jaar. Bij de uitvoering van de acties worden bewoners, organisaties en partners betrokken. 

Meer informatie is te vinden op de website www.leidschenveenaanzet.denhaag.nl.

Voorbereidende werkzaamheden zijn al twee weken bezig.