PvdD: ‘Kruising voor stadhuis zorgt voor levensgevaarlijke situaties'

Als het aan de Haagse Partij voor de Dieren ligt, komt er snel een einde aan de zogenaamde 'shared spaces' in de stad. Dit zijn plekken waar verschillende soorten weggebruikers dezelfde ruimte gebruiken. Het is een recept voor ongelukken, concludeert de partij. 

Als voorbeeld noemt PvdD-raadslid Leonie Gerritsen de kruising Spui/Grote Marktstraat. "Een kruispunt voor fietsers, trams, bussen, vrachtverkeer, scooters én wandelaars. Zonder verkeerslichten, zebra's of fietspaden. Een recept voor ongelukken, concludeert de Partij voor de Dieren", concludeert ze. Gerritsen wil dat de gemeente toegeeft dat 'shared space' is mislukt.'
De gemeente wil plekken waar veel ongelukken gebeuren, onderzoeken en aanpakken. De Partij voor de Dieren vraagt zich af of dit genoeg is. Gerritsen denkt dat de ambitie van dit college van 0 verkeersdoden hiermee niet gehaald gaat worden. Daarvoor zijn volgens Gerritsen scherpe keuzes nodig en die worden niet gemaakt, vindt ze.
Haar partij deed een oproep via sociale media. Fietsers konden onveilige situaties melden bij de Partij voor de Dieren. Veel verschillende meldingen stroomden binnen. De ‘shared space' voor het stadhuis werd vaak genoemd. "Veel van de genoemde plekken staan wel in het plan van de gemeente, maar sommige ook niet. We zullen een overzicht meegeven aan de wethouder als extra input voor het debat over verkeersveiligheid", aldus Gerritsen.