Zaans Zilver verzorgt maar liefst drie optredens tijdens Festival ZIN.
Zaans Zilver verzorgt maar liefst drie optredens tijdens Festival ZIN. (Foto: aangeleverd)

60-plussers Zaans Zilver schitteren op nieuwe cultuurfestival ZIN

ZAANDAM - Op zondag 19 februari presenteren Zaanse culturele organisaties hun brede aanbod in de Zaanstreek aan cursussen, creatieve workshops, vrijwilligerswerk en nog veel meer, tijdens het nieuwe gratis toegankelijke festival ZIN in het Zaantheater. De groep getalenteerde 60-plussers die jaarlijks optreedt in het Zaantheater onder de naam Zaans Zilver, verzorgt maar liefst drie optredens. Regisseur Jürgen Theuns (46) is druk met hen aan het repeteren voor de kleinkunstvoorstelling ‘Perrongeluk’.

Zondag 19 februari van 14.00 tot 17.00 uur in Zaantheater

Regisseur Jürgen Theuns (46): Zaans Zilver is een project van het Zaantheater en kunstencentrum FluXus met als doel om 60-plussers te stimuleren om te zingen en theater te maken. Zingen in een koor, met elkaar naar het theater gaan, dat geeft het leven zin! En juist dat kon tijdens de coronaperiode niet meer. Nu het weer kan verzorgt Zaans Zilver maar liefst drie optredens tijdens het nieuwe culturele festival ZIN in het Zaantheater.

'Ik hoop dat 60-plussers opnieuw ontdekken wat er voor hen allemaal te beleven is'

‘Perrongeluk' is een kleinkunstvoorstelling over een groep mensen die elkaar ontmoeten op het perron van de trein naar Berlijn. Terwijl ze op de trein wachten laten de acht spelers ontmoetingen zien, gedichten horen, ze zingen liedjes en spelen zelfgeschreven muziek.

Nieuwe talenten welkom

"Sinds ik met Zaans Zilver werk, is voor mij is het ‘label' ouderen komen te vervallen. Dit zijn juist mensen die heel veel willen, kunnen én doen. Tijdens festival ZIN hoop ik dat 60-plussers opnieuw ontdekken wat er voor hen in de Zaanstreek allemaal te beleven is. Zo is Zaans Zilver jaarlijks op zoek naar nieuwe talenten, dus wees welkom”, aldus Jürgen Theuns.

ZIN is een gratis toegankelijk festival. Zondag 19 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur. Meer info op www.zaantheater.nl


Regisseur Jürgen Theuns.
Druk aan het repeteren.