Siem Vriend veilig terug naar de club.
Siem Vriend veilig terug naar de club. (Foto: Kees Klinkenberg)

Sport kan niet bestaan zonder vrijwilligers

(vervolg van voorpagina)

ZAANSTAD - Havik is een wielrenner die zowel actief is op de baan als op de weg. In 2022 is hij eerste geworden op het WK puntenkoers en heeft hij samen met Niki Terpstra de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. 

Sportvrouw van het jaar 

Karateka Lynn Snel is verkozen tot sportvrouw van het jaar. Snel is karateka bij Fightin' Nabil. Naast topsporter is zij docent lichamelijke opvoeding bij basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam.

Paralympisch sporter 

Sander Koomen (triatlon) is verkozen tot paralympisch sporter van 2022. Koomen heeft onder andere de eerste plaats behaald op het NK paratriathlon.  

Sporttalent van het jaar 

Marloes Steenbeek (Schoonspringen) is sporttalent van het jaar. Steenbeek is 17 jaar en heeft in 2022 een aantal mooie prestaties neergezet zoals een eerste plek op het NJK. 

Coach en sportploeg 

Waterpolocoach Nick van den Bree ging er met de titel sportcoach van het jaar vandoor. De sportploeg van het jaar is de waterpoloploeg van ZV de Zaan Heren 1. 

De Zaanse sport kan niet bestaan zonder de vele actieve vrijwilligers. Wethouder Slegers riep alle zeven genomineerde sportvrijwilligers uit tot winnaars in deze categorie. Dat zijn: Siem Vriend (AV Lycurgus), Danique Steur en Cindy Kok (ZV de Ham), Marco Steensma (KZ/Thermo4U), Wim de Vries en Hans Roodzand (Hengelsport Vereniging Zaanstreek) en Frank Zwenne (TV Zaansport). Gerard Slegers reikte het Veilig Sportklimaat bord uit aan Siem Vriend, de gedreven beheerder van het Lycurgus complex, als vrijwilliger van deze vereniging. Lees meer op www.rodi.nl/zaanstad