Ellen heeft na een fijn schooljaar haar droombaan als doktersassistente gevonden.
Ellen heeft na een fijn schooljaar haar droombaan als doktersassistente gevonden. (Foto: aangeleverd)

'Werken als doktersassistent is mijn droombaan'

REGIO - Aan het woord is Ellen (56), eerder werkzaam als secretaresse. Zij heeft na een fijn schooljaar haar droombaan als doktersassistente gevonden.

Volwassenen College

''Vanuit mijn laatste werkgever had ik een baan waarin ik veel contact met patiënten had. Ik kwam erachter dat ik het fijn vind om iets voor mensen te kunnen betekenen. Echt contact met mensen waarbij ik de mens achter de ziekte wilde horen en zien. Ik kwam terecht bij het vak doktersassistente, dit leek mij dé droombaan. Twee jaar lang keek ik naar meerdere aanbieders van de opleiding, maar vond het toch steeds een grote stap om mijn vaste baan hiervoor op te geven. Na een voorlichting van het Volwassenen College heb ik besloten om de stap te wagen. De éénjarige opleiding was aantrekkelijk en dat past bij mij. Ik ben er erg intensief mee bezig geweest, maar tegelijkertijd genoot ik ook van alles was ik leerde. De lesdagen sloten goed aan op de thuis bestudeerde theorie.''

'Ik ben blij dat ik destijds de stap heb gezet'

''Mijn stageplek vond ik bij een leuke huisartsenpraktijk bij mij in de buurt. Alles wat ik aan theorie had geleerd kon ik hier in de praktijk brengen. Ik ben erg blij dat ik destijds de stap heb genomen om deze opleiding te volgen. Het werken als doktersassistent is alles wat ik ervan verwacht had. De geleerde theorie is direct toepasbaar in je stagetijd en je hebt veel kennis van de medisch-technische handelingen door de doe-dagen (praktijkdagen) op school. Ik vond tijdens de opleiding een baan, meteen bij de eerste sollicitatie! Ik voel mij zelfverzekerd in mijn werk omdat ik kennis van zaken heb, maar ik vind het ook fijn als ik weer nieuwe dingen kan leren. Wat dat betreft ben je nooit uitgeleerd en blijft het altijd interessant en uitdagend om dit werk te doen."