VierTaal biedt groep leerlingen van De Buutplaats extra begeleiding

In samenwerking met basisschool De Buutplaats aan de Hoefkade is VierTaal Den Haag in augustus 2022 een groep gestart voor leerlingen in de onderbouw met achterstanden op communicatief gebied en/of auditieve vaardigheden.

Deze leerlingen krijgen intensieve begeleiding op het gebied van de communicatieve redzaamheid en de spraak-taalontwikkeling.
Tevens is het doel om de specialistische kennis en hulp voor kinderen met een communicatieve beperking over te dragen aan het team van De Buutplaats zodat de expertise gewaarborgd blijft. De extra begeleiding wordt twee ochtenden per week verzorgd door een leerkracht, ambulant begeleider en logopedist. Iedere dag wordt er gewerkt volgens een vaste structuur waarin taal- en communicatieve vaardigheidslessen centraal staan.
In de aanloopfase is gekeken naar welke materialen en methodieken ingezet gaan worden. Ook zijn leerlingen door middel van een screening en observaties geselecteerd. In september 2022 is de groep gestart met 10 leerlingen.
Na 5 maanden zijn de eerste resultaten zichtbaar. Eén leerling heeft zich al zo ontwikkeld dat zij op eigen kracht door kan in de reguliere groep. Bij andere leerlingen groeien de communicatieve vaardigheden. Expertise tussen de drie betrokken collega's wordt uitgewisseld en groeit. "We zijn heel trots op de samenwerking tussen alle betrokkenen", laat de school weten.
Het project is 16 februari feestelijk geopend.