Vrijdag 17 maart gaan de Ieren de straat op om de beschermheilige van het land, St. Patrick, uitbundig te eren. Den Haag viert het feestje mee!
Vrijdag 17 maart gaan de Ieren de straat op om de beschermheilige van het land, St. Patrick, uitbundig te eren. Den Haag viert het feestje mee! (Foto: pr)

Den Haag kleurt dit jaar al voor de grote viering van St. Patrick's Day groen

Tot en met 19 maart staat Den Haag in het teken van Ierland. Met drie evenementen waaronder een fototentoonstelling in het Atrium Den Haag en de grootste St. Patrick's viering van Nederland komt Ierland in Den Haag tot leven. Het slotstuk is een IMAX film in het Museon-Omniversum. 

Maart is de maand waarin de nationale Ierse feestdag St. Patrick's Day wordt gevierd. Op vrijdag 17 maart gaan de Ieren de straat op om de beschermheilige van het land, St. Patrick, uitbundig te eren. Dit gaat traditiegetrouw gepaard met veel muziek, dans, kunst en straattheater. Overal op het eiland zijn festivals en parades.
Ook Den Haag laat zich niet onbetuigd. In het Atrium is tot 20 maart een fototentoonstelling over Ierland te zien. Deze tentoonstelling is een ode aan het Ierse landschap, de cultuur en de geschiedenis van dit groene eiland. De beelden nemen de kijker mee langs het Ierse landschap van de ruige westkust tot het glooiende, groene binnenland en de rijke tradities van Ierland.

Feest op de Grote Markt

De Ierse inwoners van Den Haag maken zich op om hun nationale feestdag, St. Patrick's Day, in stijl te vieren en iedereen is uitgenodigd om mee te doen! Op 17 maart is het vanaf 16.30 uur één en al feest in Den Haag met livemuziek en dans op de Grote Markt en in de Ierse pub O'Casey's. Onder andere Sharon Shannon, The Kings of Connaught, de Kilkenny Lundy School of Irish Dance en de Redmond School of Irish Dance zullen optreden. Toegang is gratis. Voor meer informatie kijk op stpatricksdaydenhaag.nl/
Ierland Toerisme presenteert samen met Museon-Omniversum en MacGillivray Freeman Film Producers de Nederlandse première van de filmsensatie Ireland. Het groene eiland komt tot leven op een van de grootste filmschermen van Nederland. Een boeiende ervaring die de kijker meeneemt op een reis naar dit mystieke land van natuurwonderen, eeuwenoude tradities en een rijk cultureel erfgoed. "Er is een beweging in Ierland die de verbinding met ons erfgoed wil herstellen en herontdekken wat het betekent om Iers te zijn, en ik help graag de vreugde en diversiteit van hetgeen Ierland te bieden heeft, zowel het oude als het nieuwe, naar IMAX en het grote scherm te brengen," zei Liam Neeson. "Als kijkers de grote schoonheid en menselijkheid van Ierland ervaren op 's werelds grootste schermen, zullen ze opnieuw verliefd worden."
De film Ireland, ingesproken door Liam Neeson, is te zien in het weekend van 18 en 19 maart op het enorme koepelscherm van Museon-Omniversum. Meer informatie en tickets https://www.oneplanet.nl/film/ireland