Bevrijdingsfestival met grote artiesten en veteranenontvangst

Het programma van Bevrijdingsfestival Den Haag is bekend. Onder andere Jett Rebel en Froukje treden vrijdag 5 mei op. Er zijn voor het eerst ook activiteiten in het Provinciehuis. Nieuw dit jaar is ook de ontvangst van honderden veteranen.

Op 5 mei wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 gevierd, maar wordt ook weer stilgestaan bij de nog steeds voortdurende oorlog in Oekraïne. Tijdens het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival Den Haag komen er weer twee grote podia te staan op het Malieveld. Onder andere Jett Rebel, de tributeband ABBA Fever, Jeangu Macroooy, Froukje (ambassadeur van de Vrijheid) en Rolf Sanchez treden op. Het festival wordt geopend door de winnaar van Talent Event. De finale van deze muziekwedstrijd is op zondag 26 maart in het Paard.

Dit jaar treden in het onlangs gerenoveerde Provinciehuis jonge Haagse dichters op. Ook is er een vrijheidscollege met Natascha van Weezel, een interview door Ron Fresen met Hans Jaap Melissen en een optreden van het stand-up comedygezelschap Puur Gelul met onder meer Paula Udondek, Maarten Spanjer en Derek Otte.

Nieuw dit jaar is een grote ontvangst van honderden (jonge) veteranen. In een eigen area op het Malieveld kunnen ze elkaar ontmoeten. Het concert van de tributeband ABBA Fever wordt door burgemeester Van Zanen speciaal aangeboden aan de veteranen.

Volledig programma op bevrijdingsfestivaldenhaag.nl