De openingsdans.
De openingsdans. (Foto: (Privéfoto))

Briljanten huwelijk gevierd in Zuiderpark

Albertus van Mierlo (84) en Jeanne van Mierlo - Metten (83) zijn 65 jaar getrouwd. Even was het nog spannend of het verrassingsfeestje zaterdag in het Zuiderpark wel door kon gaan.

Gelukkig verliep de demonstatie van Farmers Defence Force gemoedelijk en werden de trekkers bij de gemeentegrenzen tegengehouden. Hierdoor konden Albertus en Jeanne ten overstaan van álle gasten hun openingsdans doen. Dat deden ze ook 65 jaar geleden. De twee ontmoeten elkaar op een feest van de HTM in 1957 in de Brandtstraat. "Onze moeder ging met haar oudste broer, die trambestuurder was, naar het feest. Toen ze in de hal op hem stond te wachten raakte ze aan de praat met onze vader", vertelt dochter Cinderella.  Van het één kwam het ander: er volgden meer afspraakjes, de vonk sloeg over en op 13 maart 1958 zijn ze getrouwd. In augustus van hetzelfde jaar werd Marcel geboren. Ook toen was er al woningnood en dus woonden ze het eerste jaar van hun huwelijk in bij de ouders van Albertus. Na een jaar kregen ze een huis op de Vaillantlaan. "Daar ben ik na tien jaar geboren." 

Na 16 jaar verhuisde het gezin naar de Voorthuizenstraat en daar wonen Albertus en Jeanne nog steeds. "Onze vader heeft 40 jaar bij de HTM in de elektronica gewerkt. Met 55 jaar ging hij met de VUT, onze moeder heeft 28 jaar stropdassen gemaakt. Inmiddels genieten ze samen van hun pensioen. Ze hebben een mooi chalet op de camping in Ede. Daar zitten ze van april tot november."

Ook thuis vervelen ze zich niet. Albertus heeft ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds een paar duivenhokjes op het balkon. "Zo kan hij nog zijn hobby uitoefenen. En moeder gaat zo vaak mogelijk naar de bingo." En natuurlijk zijn daar ook nog de drie kleinkinderen en achterkleinkind Lara van negen maanden waar ze als (groot)ouders veel plezier aan beleven.

De jubilarissen met hun kinderen en (achter)kleinkinderen.