Gemeente Den Helder gaat rioolwerkzaamheden uitvoeren in de Lijsterbesstraat.
Gemeente Den Helder gaat rioolwerkzaamheden uitvoeren in de Lijsterbesstraat. (Foto: Pexels.com)

Rioolwerkzaamheden in Lijsterbesstraat Den Heldder

Algemeen

Als het regent loopt het regenwater regelmatig de garages in en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom wordt het riool vervangen en het straatwerk wordt anders aangelegc, zodat het regenwater naar het midden van de weg afstroomt. In het midden van de weg komen kolken om het regenwater op te vangen. 

DEN HELDER - De gemeente Den Helder laat langs deze weg weten dat ze vanaf 3 april werkzaamheden gaat uitvoeren aan de weg langs de garages aan de achterzijde van de flat aan de Jan Verfailleweg 486 tot en met 568, dus een gedeelte van de Lijsterbesstraat. 

Wat en wanneer?

In de week van 3 april start aannemer Boos Bestrating met de werkzaamheden en deze nemen ongeveer vier weken in beslag. De riolering wordt vervangen en de weg wordt opnieuw bestraat. Wat betekent dit voor de bewoners? Dit deel van de Lijsterbesstraat is in deze periode afgesloten voor alle verkeer, waardoor helaas geen gebruik kan worden gemaakt van de garages in deze straat. De gemeente vraagt de bewoners om in deze periode de auto elders te parkeren. “Dit is vervelend, maar wij hopen dat u begrijpt dat de riolering soms vernieuwd moet worden zodat deze goed zijn werk blijft doen. Wij doen ons best om de afsluiting zo kort mogelijk te houden”, aldus een woordvoerder namens de gemeente. Wie vragen heeft kan een mailtje sturen naar r.heddes@denhelder.nl