Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Sail Den Helder 2023; het grootste evenement van de stad

DE HELDER - Met tientallen indrukwekkende Tall Ships, entertainment en een grote stroom aan bezoekers is Sail Den Helder 2023 een belangrijk feest voor Den Helder en de regio. Sail Den Helder valt samen met de Marinedagen.

Van 29 juni tot en met 2 juli

Van 29 juni tot en met 2 juli 2023 zal de zesde editie van Sail Den Helder plaatsvinden. Dit grootse evenement valt ook dit jaar weer samen met de populaire Marinedagen. Mede door de samenwerking met de Koninklijke Marine, belooft het een spectaculair nautisch evenement te worden voor zowel jong als oud. Den Helder is verkozen tot starthaven van de Internationale Tall Ship Races, wat inhoudt dat er gedurende de ‘Sail In’ op donderdag imponerende Tall Ships van over de hele wereld Den Helder binnen zullen varen en voor een paar dagen aan de Helderse kades zullen meren. Deze zullen vervolgens op zondag tijdens de Sail Out voor het laatst te bewonderen zijn vanaf de Zeedijk voordat zij aan hun race beginnen richting Hartlepool (Groot-Britannië) en vanuit daar naar Fredrikstad (Noorwegen). Zo’n groot evenement als Sail Den Helder 2023 trekt veel bezoekers aan, wat de Kop van Noord-Holland en dan met name Den Helder extra in de schijnwerpers zet. Daarom is Sail Den Helder 2023 een erg belangrijk evenement die vele mogelijkheden voor de stad en haar ondernemers biedt. 

Breng een bezoekje aan boord

Gedurende het weekend van Sail Den Helder 2023 zullen er tientallen Tall Ships aanwezig zijn. Daarnaast zullen er ook maar liefst 130 schepen van het Nationaal Varend Erfgoed de Helderse kades sieren. Sail Den Helder 2023 biedt hun bezoekers niet alleen een prachtig uitzicht vanaf de kade, maar geeft ook de mogelijkheid om tijdens het evenement een uniek bezoekje aan boord van één van de Tall Ships te brengen. Meer informatie over de verschillende arrangementen die worden aangeboden rondom dit evenement kun je lezen op www.saildenhelder.nl/arrangementen.

Unieke ervaring op zee voor jongeren 

Eén van de doelstellingen van Sail Den Helder is het actief betrekken van jongeren in de organisatie van en activiteiten rondom het evenement. Zo hebben jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud bijvoorbeeld de kans om als ‘trainee’ mee te varen aan boord van een prachtig Tall Ship richting Engeland. Gedurende deze onvergetelijke reis leren de jongeren zeilen en overleven op een schip. Daarnaast hebben jongeren de kans om internationale vriendschappen te sluiten en herinneringen voor het leven te maken. Meer informatie via www.saildenhelder.nl/trainees.

Het evenement vanaf de lucht
Sail valt samen met de Marinedagen.
Afbeelding