Maaike van der Steen.
Maaike van der Steen. (Foto: Rob Duin)

Maaike uit Heiloo strijdt om nationale titel Verzorgende IG

Algemeen

HEILOO- Maaike van der Steen uit Heiloo doet mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Maaike strijdt om de titel bij Verzorgende IG. Zij volgt haar zorgopleiding bij het Horizon College in Alkmaar. Het NK wordt 23 en 24 maart gehouden in de RAI in Amsterdam.

Het is de eerste keer dat Maaike (19) meedoet met het Nederlands kampioenschap en dat vindt ze spannend. ‘Elke maandagavond train ik na mijn stage. Ik leer heel veel en oefen veel nieuwe dingen. Het is best spannend en vooral welke casus ik kan verwachten, maar ik ga ervoor.’

Mbo-toppers

In totaal doen negen studenten van het Horizon College mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. De wedstrijden worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Per finale strijden acht mbo-studenten om de nationale eer. De studenten die zich gekwalificeerd hebben behoren tot de mbo-toppers in hun vakgebied. De studenten volgen hun opleiding bij het Horizon College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

De finalisten van het Horizon College zijn:

Sanitaire- en verwarmingstechnicus: Sam Strijbis (huidig Nederlands kampioen)

Bouwtimmeren: Yvanka de Reus (huidig Nederlands kampioen)

Meubelmaken: Robin Berkhout

Tegelzetten: Junior Macaia

Autotechnicus: Ryan Meuwese

Applicatie- en mediaontwikkelaar: Lennon Stolk

Mediavormgever: Lisa Fennema

Apothekersassistent: Noortje Rijser

Verzorgende IG: Maaike van der Steen

Europees kampioenschap


Studenten die Nederlands kampioen worden kunnen naar het Europees kampioenschap afgevaardigd worden. Dat wordt per opleiding bepaald. Het EK is dit jaar in de Poolse stad Gdansk en vindt plaats van 5 t/m 9 september.