Deelnemers van de Kunstroute tonen trots hun kunstwerken.
Deelnemers van de Kunstroute tonen trots hun kunstwerken. Foto: aangeleverd

Kunst in de Hoornse Kersenboogerd op 14 mei

Cultuur

HOORN - Na het grote succes van vorig jaar laten kunstzinnige wijkbewoners ook dit voorjaar hun creaties zien in hun tuin of atelier. Op zondag 14 mei van 11.00 tot 16.00 uur is er een Kunstroute langs ongeveer twintig adressen zodat je kennis kan maken met kunst in de wijk.

Bezoek je de Kunstroute? Dan zie je niet alleen schilderijen, tekeningen en beelden, maar ook glasvoorwerpen, origami, 3D mythische figuren, foto’s en voorwerpen van leer. 

Kunstenaars

Niet alle deelnemers zullen zichzelf een kunstenaar noemen, maar ze zijn het wel. Ze maken iets moois met hart en ziel, om anderen te ontroeren en je mee te nemen in hun ontdekkingsreis. Het zijn mensen van alle leeftijden, ook Cindy van twaalf jaar laat haar schilderijen zien. Henk doet ook mee en is benieuwd wat je van zijn tekeningen vindt, vol fantasie en met een spirituele inslag. Zijn woning is bij Philadelphia, vlakbij de blauwe tunnel. Demelza maakt niet alleen tekeningen, maar schrijft ook gedichten. Sommigen hebben zichzelf ontwikkeld op het creatieve pad, anderen volgen al jaren cursussen bij De Blauwe Schuit, bij Debutade, of hebben les bij andere kunstenaars.

Benieuwd naar de route? Kijk op www.vooreenmooiestad.nl/kunstroute. Bij de deelnemers hangt ook een vlag met het logo van de wijk.