John Williams, bekend van televisieprogramma’s en tevens energietrainer van Mitsubishi Electric, kwam de prijs persoonlijk overhandigen op het sportcomplex in het Wilhelminapark.
John Williams, bekend van televisieprogramma’s en tevens energietrainer van Mitsubishi Electric, kwam de prijs persoonlijk overhandigen op het sportcomplex in het Wilhelminapark. Foto: Jan Siebring Fotografie

John Williams brengt vette prijs bij Always Forward in Hoorn

Nieuws

HOORN - Door deel te nemen aan de Groene Clubweken behoorde voetbalclub Always Forward in Hoorn tot de kanshebbers voor een grote prijs. Er hadden zich vierhonderd clubs aangemeld, waarvan er uiteindelijk drie in aanmerking kwamen voor een prijs in de vorm van een een warmtepomp ter waarde van dertigduizend euro. Always Forward behoorde tot de drie gelukkige winnaars. John Williams, bekend van televisieprogramma’s en tevens energietrainer van Mitsubishi Electric, kwam de prijs persoonlijk overhandigen op het sportcomplex in het Wilhelminapark. 

Door Wally Ooms

Met in zijn kielzog een opnameteam met onder andere een cameraman, een geluidsman en een fotograaf om het feestelijke moment vast te leggen, ging John op zoek naar ex-voorzitter Willem Kluft die op feestelijke wijze de prijs in ontvangst mocht nemen: een premium warmtepomp. De zichtbaar verheugde Willem Kluft bedankte niet alleen John Williams, maar ook Martijn Leerdam van Mitsubishi Electric, dat samen met de KNVB de Groene Clubweken organiseerde in de afgelopen twee maanden.

Perfecte timing

Willem Kluft in antwoord op de vraag van John Williams waarom zijn club heeft meegedaan aan de Groene Clubweken: “We waren al bezig met verduurzamen op onze club. Zo hebben we zonnepalen en ledverlichting. De laatste stap die we willen nemen is het tapwater en de verwarming verduurzamen. De overstap van cv-ketel naar warmtepomp is daarbij essentieel. In die zin kwam deze actie perfect op tijd. En helemaal mooi dat we nu gewonnen hebben.” Aan Martijn Leerdam werd gevraagd wat het doel was van de KNVB en Mitsubishi Electric met de Groene Clubweken: “Meer dan de helft van de clubs denkt na over verduurzamen van energie. Maar velen weten niet precies hoe en waar ze moeten beginnen. In de Groene Clubweken hebben we extra aandacht besteed aan dit onderwerp en clubs actief geadviseerd. Met als doel het Nederlandse voetbal zo snel mogelijk van het gas af te krijgen. We hebben ons team van clubexperts uitgebreid om clubs nog beter te adviseren, we hebben samen met de KNVB een webinar georganiseerd, samen met John Williams hebben we korte video’s gemaakt met energiebesparende tips en een winactie georganiseerd voor alle amateurclubs.”

Hele vette prijs

De deelnemende clubs konden een hele vette prijs winnen. Vandaar ook die grote belangstelling vanuit de sportwereld. Martijn Leerdam: “Drie clubs konden een premium warmtepomp winnen van dertigduizend euro. Daarnaast kregen deelnemende clubs een toolkit om leden en bezoekers van hun club energiebesparende tips te geven. Bovendien kregen de eerste deelnemende clubs ook nog een trainingshesjespakket voor de jeugd. Bijna vierhonderd clubs hebben meegedaan. Dus een groot succes.”

Aan Willem Kluft werd gevraagd hoe het traject er nu uit gaat zien: “Samen met clubexpert Martijn en onze eigen installateur Lenting gaan we kijken naar de beste maatwerkoplossing. Zo denken we naast clubhuis en kleedkamers ook aan de sporthal. Het liefste willen we vandaag starten. We heten niet voor niets Always Forward.”

Na de prijsoverhandiging en het gesprek tussen genoemde personen was het tijd voor wat sfeerplaatjes en interviews. Aansluitend vertrok het hele team om de andere twee clubs te verblijden met hun komst. Naar verluidt zou het gaan om een club in Kampen en in Dungen.