Ieder café dat meedoet bruist van de gezelligheid.
Ieder café dat meedoet bruist van de gezelligheid. Foto: Benno Ellerbroek

Rock ‘n Roll Festival Hoorn swingt als nooit tevoren

Uitgaan

HOORN - Nationale en internationale bands vetten zondag 21 mei hun kuiven in om in zestien Hoornse cafés de bezoekers letterlijk op hun kop te zetten tijdens het Rock ‘n Roll Festival Hoorn.

Op deze super gezellige zondagmiddag baan je je een weg door de petticoats en ben je niet cool als je haar niet harder glimt dan een Toppers-pak. Ieder café dat meedoet bruist van de gezelligheid en zelfs op straat gaan de voetjes van de vloer. Of liever: de lucht in. Wit gesokt en shiny gestyled Jivend en Boppend Hoorn door haal je brylcreem tevoorschijn en laat je bakkebaarden staan. Of graaf je petticoat en witte kousjes op en doe je haar in de krul, want op 21 mei kun je niet zonder de Hoornse binnenstad in. 

Foto: Benno Ellerbroek

Tijdens het gratis Rock ‘n Roll Festival Hoorn komen de jaren vijftig en zestig weer tot leven en kun je in de hele binnenstad losgaan op onvervalste rock ’n roll. Op zestien locaties in de Hoornse binnenstad spelen nationale en internationale bands de mussen van het dak met hun elektrische gitaren en onstuimige rhythms. Mocht je toch vergeten zijn je style aan de dag aan te passen, kun je jezelf bij op het Kerkplein een gave vetkuif of een te gek kapsel aan laten meten door de kappers die daar aanwezig zijn of nog wat kleding scoren. Andere ‘blikvangers’ zijn op 21 mei de oldtimers op diverse plekken in de stad. 

Natuurlijk kunnen particulieren en bedrijven het Rock ‘n Roll Festival Hoorn financieel steunen. Er zijn sponsorpakketten vanaf 75 euro. Als je een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met de organisatie via e-mail: info@rocknrollhoorn.com . De eerste snaren worden om 14.00 uur geraakt, maar eerder komen kan ook, want het is koopzondag. De laatste beats klinken om 20.00 uur. Wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan vanaf 20.00 uur terecht op de meest swingende afterparty van Hoorn en omstreken in The 80’s op de Roode Steen. 

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/RockNRollHoorn. Het Rock ’n Roll Festival Hoorn is gratis toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers, OSH Hoorn, The American Barn en vele andere sponsors.