Stuur je mooiste zomerfoto naar Recreatieschap Westfriesland.
Stuur je mooiste zomerfoto naar Recreatieschap Westfriesland. (Foto: aangeleverd)

Amateurfotowedstrijd

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat het toenmalige Recreatieschap Westfriesland is opgericht en hier besteedt het recreatieschap aandacht aan door middel van een amateurfotowedstrijd.

Feestjaar Recreatieschap Westfriesland

Op het gebied van recreatie is de afgelopen vijftig jaar veel veranderd. Daarom houdt het recreatieschap deze zomer een amateurfotowedstrijd: een ideale manier om de verschillen tussen toen en nu in beeld te brengen. En omdat fotograferen in deze tijd ook een vorm van ‘recreëren' is, verwacht het recreatieschap mooie inzendingen. Volwassenen en kinderen tot 16 jaar die een foto sturen, maken kans op een prijs; verdeeld over twee categorieën: ‘natuur en landschap op de terreinen van het Recreatieschap’ en ‘recreatie op de fiets-, vaar- en wandelnetwerken en op de terreinen van het Recreatieschap’. 

De inzendingstermijn sluit op 30 september. Daarna beslist de jury (fotograaf Natasja Juist, voorzitter Rosalien van Dolder en directeur Karel Schoenaker van het recreatieschap) over de mooiste inzendingen. De uitslag wordt in het najaar bekend gemaakt op sociale media en in de huis-aan-huisbladen. 

Bijgevoegde nostalgische foto laat zien hoe er in het Streekbos in de jaren tachtig werd gerecreëerd. Van een bos is nog geen sprake, maar er is wel een strandje en in het recreatiecentrum kon een lekker patatje worden gehaald.

Meer informatie: www.recreatie schapwestfriesland.nl/fotowed strijd 50 jaar Recreatieschap.