De reddingboot Joke Dijkstra op het Marsdiep
De reddingboot Joke Dijkstra op het Marsdiep (Foto: KNRM Den Helder)

Reddingstations KNRM openen deuren tijdens Reddingbootdag zaterdag 13 mei!

Uitgaan

DEN HELDER - Zaterdag 13 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Reddingstations KNRM openen deuren tijdens Reddingbootdag

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen.

Meevaren voor donateurs

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘redders aan de wal’ genoemd. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen.

Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.

Meer informatie 

Op zaterdag 13 mei ben je welkom bij de KNRM Den Helder. Van 10.00 tot 16.00 geopend voor bezoekers. Het adres is: Bevesierweg in Den Helder. Dit is voorbij het TESO gebouw op het Marine terrein ‘Harsens’ dat speciaal toegankelijk is gedurende deze dag tijdens de bezoekuren. Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor alle informatie per reddingstation.

De Reddingboot Joke Dijkstra op haar ligplaats op Harsens
Het kraampje van het Reddingsmuseum
Afbeelding