Hajo Meyer (1924-2014).
Hajo Meyer (1924-2014). (Foto: aangeleverd)

Documentaire Hajo: een Joodse Vluchteling

Historie

WIERINGERWERF - De Stichting Joods Werkdorp Wieringen en het Historisch Genootschap Wieringermeer vertonen op zondag 21 mei om 14.00 uur een indrukwekkende documentaire in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Nederland hield tussen 1934 en 1938 de grenzen steeds meer gesloten voor de vele vluchtelingen uit Duitsland. Via natuurkundige en politiek activist Hajo Meyer (1924-2014) vertelt Jacqueline de Bruijn in deze film het verhaal van de 1500 Joodse kinderen die na de verschrikkingen van Kristallnacht alsnog toegang kregen tot Nederland. De dan veertienjarige Hajo is één van hen. Op het eind van zijn leven gaat hij terug naar de huizen waar hij als vluchtelingenkind woonde en herleest hij de brieven die hij aan zijn ouders schreef. Zijn ervaringen als vluchteling in Nederland hebben een grote impact gehad op de rest van zijn leven.


Reserveren en betaling vooraf verplicht in verband met maximale capaciteit van de zaal via joodswerkdorpwieringermeer@gmail.com. Na reservering ontvang je een betaalverzoek. Na betaling ontvang je een bevestiging tevens entreebewijs. De Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Zaal open: 13.30 uur, Voorstelling: 14.00 uur. Duur voorstelling: 65 minuten. Entree € 5,- p.p. Na afloop gelegenheid na te praten in de foyer.