'Een dieet moet bij je passen'.
'Een dieet moet bij je passen'. (Foto: Pers Bureau Dasbach)

Kleine stappen kunnen het verschil maken

Vervolg van de voorpagina

Simone vervolgt: ‘’Kleine stappen kunnen het verschil maken. Een dieet moet bij je passen en het moet voor jou vol te houden zijn. Het begint bij kennis. Veel mensen denken dat fruitsapjes gezond zijn, maar hier kunnen heel veel suikers in zitten wat ongunstig kan werken op de bloedsuiker bij diabetes. Ga maar eens na wat je allemaal in een smoothie stopt en leg al dat fruit eens op tafel. Als je al dit fruit eet, ben je veel sneller verzadigt dan als je een smoothie opdrinkt. Daarnaast kun je overwegen om vezelrijke producten te gebruiken. Het is een kleine aanpassing maar heel effectief.’’ Op de vraag of er een dieet is dat werkt, legt Simone uit dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl te hebben die bij je past en goed voelt.
Simone benadrukt tot slot het belang van fysieke activiteit voor een gezonde levensstijl en adviseert mensen om kleine stappen te zetten om gezonde gewoonten op de lange termijn vol te houden.

Diëtist & Leefstijl is gevestigd in meerdere locaties in de kop van Noord-Holland, onder andere Den Helder, Julianadorp, Callantsoog, Hollands Kroon en Schagen.

Kijk voor meer informatie op: www.dietist-leefstijl.nl.