De stichting roept Zaanse bedrijven op SchuldHulpMaatje Zaanstad te ondersteunen.
De stichting roept Zaanse bedrijven op SchuldHulpMaatje Zaanstad te ondersteunen. (Foto: aangeleverd)

SchuldHulpMaatje Zaanstad zoekt hulp van Zaanse bedrijven

Nieuws

ZAANSTAD - De stichting SchuldHulpMaatje Zaanstad was deelnemer bij de Zaanse Uitdaging, het matchingsplatform waarbij bedrijven gekoppeld worden aan organisaties die zich belangeloos voor anderen inzetten. De matches die werden gemaakt bleken niet voldoende voor SchuldHulpMaatje om te doen wat gedaan moet worden voor de stichting die mensen met geldzorgen helpt met advies. Daarom zoekt de stichting opnieuw hulp.

De gevolgen van schulden hebben een grote impact op de samenleving. Naast de kostenpost voor de samenleving is er ook veel persoonlijk leed, dat in sommige gevallen kan uitmonden in huiselijk geweld. 60% van de mensen die SchuldHulpMaatje ondersteund is niet in beeld bij overheidsinstanties zoals het social wijkteam, aldus het bestuur. 

Kosten

Ook SchuldHulpMaatje Zaanstad blijft zelf graag uit de schulden. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers, maar dat betekent niet dat er geen kosten gemaakt worden. Kosten die de stichting maakt zijn onder meer voor het opleiden tot, en bijscholen van, gecertificeerde schuldhulpmaatjes. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen de weg naar SchuldHulpMaatje Zaanstad weet te vinden. De organisatie is op zoek naar funding om meer mensen te kunnen ondersteunen. 

Oproep aan bedrijven

De stichting roept Zaanse bedrijven op SchuldHulpMaatje Zaanstad te ondersteunen. Kees van der Pol, voorzitter van de stichting: “Iedereen kan schulden maken, ook werknemers bij bedrijven. Op het moment dat een personeelslid persoonlijk leed ondervindt zal dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van het werk. En hoe eerder hulp geboden wordt bij geldproblemen des te beter het is. Dan kan je de schade beperken. Om ons werk te kunnen blijven doen is geld nodig, niet voor onze vrijwilligers, maar om onze overheadkosten te betalen. Ook een stichting maakt kosten. We vragen Zaanse bedrijven met klem ons te ondersteunen. Het gaat echt niet om enorme bedragen en ieder bedrijf is welkom. De komende maanden zullen wij diverse bedrijven uit de regio benaderen met het verzoek SchuldHulpMaatje Zaanstad te ondersteunen.”

Bedrijven SchuldHulpMaatje Zaanstad willen ondersteunen nemen contact op via: info@schuldhulpmaatjezaanstad.nl.