"Het plezier van trompetspelen staat altijd voorop.”
"Het plezier van trompetspelen staat altijd voorop.” (Foto: aangeleverd)

Jazztrompettist wil kennis overdragen

REGIO - De bekende jazztrompettist Loet van der Lee geeft wekelijks privélessen trompet en bugel in het Cultuurhuis Heemskerk. "Ik wil mijn muzikale kennis graag overdragen, dat geeft me veel voldoening”, aldus Van der Lee, die al meer dan dertig jaar veelvuldig in binnen- en buitenland optreedt.

"Ik heb een reeks lesboeken geschreven, maar er gaat toch niets boven het ‘live' lesgeven, zodat ik direct kan inspelen op de vaardigheid van de leerling. Ik kan ook voordoen hoe fijne kneepjes en handige tips het trompetspel op een hoger niveau kunnen brengen. Niet voor niets heet mijn lesmethode ‘Beter trompet spelen'.” Van der Lee heeft in ruim dertig jaar tijd een rijke ervaring opgedaan als trompettist en bandleider. Momenteel is hij leider van een zevental orkesten, waaronder zijn eigen kwintet en een latin jazzband.

De privélessen worden woensdagmorgen en vrijdagochtend en -middag gegeven. De les duurt een uur, maar een langere duur is bespreekbaar. Na een proefles kan een afspraak worden gemaakt voor een zestal lessen met een interval van twee weken. "Dan is er voldoende tijd om al het geleerde in te studeren. Het plezier van trompetspelen staat altijd voorop”, aldus Van der Lee. 

Mail voor nadere informatie naar info@vanderleemusic.com.