v.l.n.r. Roos, Francisca en Judith.
v.l.n.r. Roos, Francisca en Judith. (Foto: aangeleverd)

‘Geen tien maar al ruim veertig jaar een begrip in Krommenie’

KROMMENIE – “Mooiste aspect aan ons vak blijft toch de persoonlijke benadering. Het echt goed kunnen adviseren van onze klanten. Vaak zijn we daarbij het verlengstuk van de dokter die ook het vertrouwen in onze drogisterijkennis heeft en mensen doorverwijst”, vertelt Frank de Wit. Samen met Judith Zijp en hun team vormt hij als Drogisterij-Parfumerie Zijp een begrip in de zaak aan de Heiligweg 34.

Drogisterij-parfumerie Zijp viert ‘tweede lustrum en meer' met kortingsactie

Drogisterij-parfumerie Zijp en Krommenie horen al veertig jaar bij elkaar. De winkel is ruim 40 jaar geleden opgezet door de ouders van Judith, Jan en Joke Zijp. Eerst midden in de winkelgalerij aan de Heiligeweg met winkels als Van der Leeden Elektronica, Blokker, Intercity en stomerij Tip Top als buren. Tot de grote brand in 2006 de winkelgalerij en woningen erboven in as legde. “Dat was een echte ramp die zelfs het NOS-journaal haalde”, vertelt Frank. “De hele galerij moest worden gesloopt en de herbouw liet op zich wachten. Wij hebben toen met een noodpand op het Rosariumplein door kunnen werken. Om pas in 2013 weer terug te komen op de huidige locatie op de vertrouwde Heiligeweg.”

Inmiddels bestieren Frank en Judith onder de vlag van de Care & Beauty-keten al weer tien jaar op deze plek tegenover de Dekamarkt hun drogisterij-parfumerie. “We zijn nu dus tien plus dertig jaar verder en inmiddels een begrip in Krommenie. Dat willen we ook vieren. Dat doen we door in deze krant te adverteren met een actie met kortingsbonnen.”

Klantwaardering

Of het nu gaat om geneesmiddelen, voedingssupplementen, een bezoek aan de schoonheidssalon of een lekker kopje koffie, bij Drogisterij-Parfumerie Zijp zit je 10 + 30 jaar aan het juiste adres. "Nog steeds staat klantvriendelijkheid, deskundigheid en een gevarieerd assortiment bij ons hoog in het vaandel. Dat dat wordt gewaardeerd blijkt bijvoorbeeld uit klanten die ons spontaan een bos bloemen brachten”, aldus Frank en Judith die beiden ook al 30 jaar in het vak zitten. "Wat we ook bijzonder vinden, is dat een groot deel van het personeel nog steeds bij ons werkt en dus de geschiedenis van het bedrijf kent. Dat geldt ook voor de dames in ons filiaal in Akersloot. Die zijn altijd achter ons blijven staan. Prachtig toch?”







De winkelgalerij aan de Heiligeweg waar het allemaal begon.
Afbeelding