De vaste bewoners van het Ilperveld.
De vaste bewoners van het Ilperveld. (Foto: aangeleverd)

Varen langs bijzondere flora en fauna

REGIO - Landschap Noord-Holland biedt op zondag 14 mei twee vaartochten door het Ilperveld: een excursie van 7.00 tot 9.00 uur bedoeld voor (amateur)fotografen en een tocht van 13.30 tot 15.30 uur voor natuurliefhebbers.

Enthousiaste (amateur)fotografen krijgen op de vroege zondagmorgen alle gelegenheid om vanaf het water prachtige natuur- en landschapsfoto’s te maken. Onderweg gaan de deelnemers aan wal op een van de eilandjes om ook daar mooie plaatjes te schieten. De vrijwilligers geven daarbij desgewenst tips. Het tijdstip van vertrek is vroeg omdat dan de lichtval en de kans op het zien en ontdekken van bijzondere flora en fauna het grootst is. Graag vanaf 6.30 uur verzamelen bij Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A in Landsmeer.

De deelnemers van de middagtocht kunnen zich laten verrassen door de schoonheid van de ontluikende natuur. Ze zien opkomend riet, speenkruid, watermunt, lisdodde, varens, fluitenkruid en vele andere soorten. Vaar mee in de fluisterboot tussen de vele eilandjes en weiden door. 

Zin om mee te gaan op een van de twee tochten? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

De schoonheid van de ontluikende natuur.