Tip: mix en match een paar Marokkaanse poefen voor een speels effect in de ruimte.
Tip: mix en match een paar Marokkaanse poefen voor een speels effect in de ruimte. (Foto: Adobe stock)

Handgemaakte Marokkaanse poefen

De handgemaakte Marokkaanse poef staat schitterend in élk interieur. Dit authentieke meubelstuk is niet meer weg te denken uit huizen met een oosterse touch. Nieuwsgierig naar de oorsprong van de Marokkaanse poef? Wij leggen het uit.

De Marokkaanse poef werd van oorsprong met de hand gemaakt door ambachtslieden in Marokko. Deze vrolijke meubelstukken werden gebruikt als zitplaatsen rond een lage tafel, in traditionele theehuizen en in woonkamers.

Tegenwoordig zijn Marokkaanse poefen een trendy toevoeging aan elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en patronen, waardoor ze niet alleen goed in een huis met oosterse inrichting passen.

Ambacht

Wat de Marokkaanse poef zo speciaal maakt: deze wordt met de hand gemaakt door getalenteerde ambachtslieden in Marokko. Elk stuk is uniek en heeft zijn eigen karakter en verhaal. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals leer, suède of textiel. Hierdoor gaat het meubelstuk lang mee; lekker duurzaam! Tip: de Marokkaanse poefen van Rozenkelim.nl worden gemaakt van vintage Beni Mguild, Beni Ouarain of Azilal vloerkleden. Een plaatje in de woon- slaap- of meditatiekamer!

Eén van de grootste voordelen van de Marokkaanse poef: hij is multifunctioneel. Je kunt ‘m gebruiken als zitplaats, voetenbankje, salontafel of als decoratief accent. De poef is lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen, waardoor ‘ie perfect is voor kleine ruimtes - of als je vaak van interieur verandert. Tip: roodtinten doen het altijd goed in het interieur. Tot slot passen de poefen goed bij een duurzaam interieur, omdat er voor de productie #preloved materialen worden gebruikt.