Dirk Jan Klein
Dirk Jan Klein (Foto: aangeleverd)

Tien vragen aan... Dirk-Jan Klein

Column

Wie ben je en wat doe je?

Dirk-Jan Klein deels afgekeurd en Nachtportier (Grand Hotel Beatrix).

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren op 24 december 1965 te Den Helder.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik ben geboren en getogen in Den Helder ik draag onze gemeente een warm hart toe ondank dat er de laatste tijd veel gesloopt is, zie ik toch dat onze stad beetje bij beetje een stukje mooier aan het worden is.

Wat is de mooiste plek in Den Helder?

De mooiste plek van Den Helder vind ik de haven net waar je begint natuurlijk beginnend bij de sluizen met al zijn facetten heb je zowel Marine haven als de haven waar visserij (helaas was) en de offshore aanwezig is. Ook de aanleg van diverse buitenlandse schepen is een lust voor het oog. Al fietsend kun je naar die diversiteit kijken om dan vervolgens uit te komen bij de Texelse boot. 

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

De meest dierbare herinnering is toch wel de horeca in onze stad menig uurtje heb ik daar doorgebracht. Wij begonnen onze avond steevast in het Huis en Tijd Verdrijf van defensie waar ik menig artiest heb zien optreden om vervolgens de stad in te duiken tot de laatste bel ging helaas is het meeste uit die herinnering gesloopt en komt nooit meer terug.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Mijn advies voor onze burgervader is de volgende om nu eens dwars te gaan liggen waar het om onzinnige plannen gaat zoals het nieuwe stadhuis en die rare kronkel die op de dijk moet komen en ik hoop dat het slopen nu een keer gaat stoppen. Dat is het gene wat ik onze burgemeester zou willen vragen.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Het beste advies kwam van mijn vader en moeder doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en behandel de mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Deze vraag houd ik liever voor mezelf.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Den Helder?

Hier kan ik er eigenlijk niet één expliciet benoemen zonder andere cafés te kort te doen. Dit geld ook voor onze diverse restaurants die de stad rijk is. Al de horeca doen hun best om het ons Helders publiek naar hun zin te maken. 

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Joop Beek, ik noem hem omdat hij al 30 jaar een vriend is en oud collega en het één en ander te vertellen heeft over zijn leven.

Tien vragen aan... Dirk-Jan Klein