Kooij Tweewielers gaat afgeslankt verder op het Kooypunt.
Kooij Tweewielers gaat afgeslankt verder op het Kooypunt. (Foto: aangeleverd)

Jurgen Kooij kiest na 22 jaar voor zichzelf

ANNA PAULOWNA -  Eigenaar Jurgen Kooij van Kooij Tweewielers uit Anna Paulowna heeft besloten het over een andere boeg te gooien. De 46-jarige eigenaar verhuist naar het Kooypunt in Den Helder. Daar gaat hij zich richten op service, onderhoud, reparatie en onderdelenverkoop voor fietsen en e-bikes. De winkel bestaat al sinds 2001.

Kooij Tweewielers gaat naar Den Helder

Jurgen: ''Ik ben op een punt in mijn leven gekomen waarbij ik denk van; is dit het mij waard? Ik doe in mijn winkel alles zelf: aan fietsen sleutelen, maar ook de verkoop van fietsen en accessoires. Dat maakt het continu hectisch en personeel is lastig te vinden. Een ondernemer is altijd gericht op groei, maar ik kies er juist bewust voor om een bepaalde dienstverlening af te stoten.”

Het liefst had hij in Anna Paulowna gebleven. ''Ik kon geen geschikt pand vinden en het Kooypunt is natuurlijk wel een hele centrale plek in de Noordkop. Prettig is ook dat ik in een geheel nieuw pand ga zitten dat ik helemaal naar mijn zin kan inrichten. Bovendien: men gaat mij nog heel vaak zien in Anna Paulowna en omgeving. Ik ga namelijk een gratis haal- en brengservice hanteren voor de regio van onder andere Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp. Dat houdt in dat ik met mijn bus fietsen ophaal die stuk zijn of onderhoud nodig hebben en die vervolgens ook weer spic en span bij de klanten aflever.” Er blijft uiteraard ook de mogelijkheid tot het zelf brengen en afhalen.

Gratis haal- en breng service

Het gaat nadrukkelijk om alle typen fietsen en van elk merk. ''Gewone fietsen, e-bikes, racefietsen, mountainbikes, noem maar op”, somt Kooij op. Hij benadrukt dat mensen straks ook in de nieuwe zaak welkom zijn. ''Veel accessoires gaan eruit, maar de basisartikelen, zoals banden, blijf ik natuurlijk wel verkopen. En ik ga het ook gezellig maken met een houten tafel en een koffiemachine. Ik stop weliswaar in Anna Paulowna maar de gezelligheid van een fietsbedrijf blijft, ook op het Kooypunt,'' aldus Jurgen.

Kooij Tweewielers blijft tot zaterdag 29 juli geopend aan de C. Keijzerlaan in Anna Paulowna met uitverkoop van fietsen en diverse accessoires. Vanaf medio november gaat de nieuwe locatie aan de Nagelklinkersweg 19G op het Kooypunt open.