Het jubilerende kamerkoor Sine Nomine.
Het jubilerende kamerkoor Sine Nomine. (Foto: aangeleverd)

Jubileumconcert Sine Nomine

HEILOO - Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar viert zaterdag 18 juni het 45-jarige lustrum met een concert in Cultuurkoepel Heiloo. Een muzikale beleving met twee bijzondere stukken: Misa A Buenos Aires en het Gloria van Poulenc.

Misa A Buenos Aires - ook wel Misatango genoemd - van de Argentijnse componist Martin Palmeri combineert klassieke muziek met tango-invloeden, wat het tot een unieke en boeiende luisterervaring maakt voor zowel liefhebbers van klassieke muziek als tango. Het stuk is geschreven voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. Laatstgenoemd instrument geeft het stuk een typisch Argentijns tintje en maakt het tot een ware tangobeleving.

Energieke muziek

Het Gloria van Poulenc is energieke muziek geschreven voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. Het is een gevarieerd stuk met zowel opzwepende als rustige, intieme gedeeltes. Met medewerking van Het Promenade Orkest, Simone van de Weerden (bandoneon) Dorine Diemer (piano) en Jeanette van Schaik (sopraan) en dirigent Paul Valk.

Te beleven zaterdag 18 juni vanaf 15.00 uur (zaal open 14.15 uur) in Cultuurkoepel Heiloo. Informatie/reserveren op de site van het koor: www.sinenominealkmaar.nl.