Start Bewonersstichting BLY

HEILOO - De initiatiefnemers van Bewonersstichting Leefbaarheid Ypestein (BLY) hebben begin vorige maand bij de notaris de oprichtingsakte van BLY getekend en daarmee is de stichting een feit. Het bestuur bestaat uit Rennie ten Dam (voorzitter), Rob Loman (penningmeester) en secretaris Wim Tetteroo.

De doelstelling van BLY is drieledig: het streven naar een leefbare wijk op het gebied van schoon milieu, gezondheid, verkeerslawaai en veiligheid; het bevorderen van meer groen in de wijk met het oog op het verbeteren van de luchtkwaliteit, klimaat en het versterken van de ecologische verbindingszones (tussen Zandzoom, Oosterbos en Ter Coulster); het samenwerken met andere wijkverenigingen om te komen tot een evenwichtige verkeerssituatie in Heiloo en het sluip- en doorgaand verkeer in Ypestein zoveel mogelijk te voorkomen.           

Betrokkenheid bewoners

De stichting tracht genoemde doelstellingen onder meer te bereiken door: te streven naar een wijziging van het verkeersbeleid ten aanzien van (onder meer) de voorgenomen knip op de Kanaalweg; het aantrekken van specifieke deskundigheid; het stimuleren van de betrokkenheid van de bewoners van Ypestein bij hun leefomgeving; het beoordelen en beïnvloeden van plannen en maatregelen, die met de doelstelling te maken hebben; het indien nodig voeren van overleg met gemeentelijke en andere overheden.

De stichting start zaterdag 24 juni (11.00-12.30 uur) officieel met een bijeenkomst voor wijkbewoners, belanghebbenden en geïnteresseerden in Wijkgebouw Ypsalon, De Hucht 4 in Heiloo. Belangstellenden kunnen aanmelden via: rosendaalknip2023@gmail.com.