De gemeente Alphen is trots op Dominique.
De gemeente Alphen is trots op Dominique. (Foto: Archief gemeente Alphen)

Gemeente Alphen trots op Dominique

Nieuws

ALPHEN -  De gemeente Alphen is trots op Domenique van Ellinkhuizen, de winnaar van het jeugdlintje 2022. Op 21 november namen Domenique en Ilse Kreb het lintje in ontvangst van burgemeester Liesbeth Spies. De gemeente Alphen is naar eigen zeggen trots op deze jonge inwoners en heeft een filmpje over Dominique geplaatst op de gemeentewebsite.

Bart van der Spek

Domenique ruilt haar vakantie en vrije tijd graag in voor extra hulp aan de ouderen van WIJdezorg in Langeraar. In het filmpje, dat ook op YouTube staat, vertelt ze waarom ze het ‘werk’ zo leuk vindt. “Cliënten blij maken geeft me energie. Ik ondersteun ze met kleine dingen. Ik zie dat ze dan een lach op hun gezicht hebben”, legt ze uit. De jonge Alphense is bij WIJdezorg terecht gekomen via een stage. Na haar stage is ze er vast gaan werken. De familie van haar cliënten heeft Dominique opgegeven voor het jeugdlintje. “Ik ben er heel blij: je krijgt dan waardering. Het is een mooie onderscheiding.”

Het jeugdlintje wordt toegekend aan inwoners van onze gemeente van 4 t/m 21 jaar voor een eenmalige bijzondere prestatie, maar ook voor langdurige, onbezoldigde hulp of inzet. De gemeente zet ze graag in het zonnetje en hoopt dat zij hierdoor een inspiratiebron zijn. In november is de volgende uitreiking.