Zeven kunstenaars exposeren vanaf vrijdag 20 januari in Galerie Alphen Art in De Aarhof in Alphen.
Zeven kunstenaars exposeren vanaf vrijdag 20 januari in Galerie Alphen Art in De Aarhof in Alphen. (Foto: Galerie Alphen Art)

Nieuwe expositie Galerie Alphen Art

ALPHEN - Zeven kunstenaars exposeren sinds vrijdag 20 januari in Galerie Alphen Art in De Aarhof in Alphen. De officiële opening was om 19.30 uur. De expositie was al ‘s middags vanaf 12.00 uur te bezoeken.

Loes Makkink vertelt over haar werk: "Het is vaak rauw en gaat deels over rouw. Het is niet gemaakt om te behagen daar is het te persoonlijk voor. Het schuurt zoals het leven zelf schuurt."
Leja van Gog: "Feelings door de jaren heen, dan zus en dan zo, wat voel je, jij, voor de één een weet, voor de ander een vraag, waar is de erkenning, waar de herkenning".

Avontuur

Voor Doris Pappenheim is het een uitdaging en een avontuur om uit hard marmer, zachte, vrouwelijke vormen te creëren. "Zacht, zoals de huid of de plooien in een kledingstuk; beelden zijn om aan te raken."

Verhaal

Shirley van de Wiel: "Mijn textiele werken zijn een non-verbale communicatie waarin ik een verhaal vertel uit eigen ervaring en herinneringen. Menselijke aspecten zoals houding, lichaamstaal, relaties, en de positie van man en vrouw in de samenleving zijn onderwerpen voor mijn werk".

Lein Kaland exposeert polaroid foto’s: "Maar omdat dit wellicht toch een interessant verhaal is om te vertellen en er niet zoveel te zien is met de oude polaroids, heb ik een aantal series uit mijn polaroid-verleden bij elkaar gezocht. Een aantal experimenten met verlichting, met schaduwen en met kleur".

Loes Makkink: 'Het schuurt zoals het leven schuurt'

Joke Vermaat legt uit zich gespecialiseerd te hebben 'in het maken van portretten en dan vooral in collages'. "Deze zijn vaak opgebouwd met lichaamsdelen waarmee ik met verf nieuwe ‘mensen’ creëer".

Kleurrijk

Peet Hiddink exposeert met een aantal foto’s uit zijn serie ‘Nature’s Art’. "Deze serie toont kleurrijke werken, waarin de kunstzinnige aspecten die terug te vinden zijn in de natuur, aan bod komen."

De expositie is vrij toegankelijk en iedereen is welkom bij de officiële opening. Galerie Alphen Art in De Aarhof is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.