010 Classics neemt het publiek mee terug naar de eerste elektronische dance muziek.
010 Classics neemt het publiek mee terug naar de eerste elektronische dance muziek. (Foto: PR)

Line-up van 010 Classics is bekend

  

Yves Deruyter, DJ Rob & MC Joe, Miss Monica, Zany en ROD draaien tijdens 010 Classics op 1 april in de Rotterdamse Maassilo.

010 Classics is al sinds jaar en dag het evenement dat je mee terugneemt naar de eerste elektronische dance muziek, deze keer met maar liefst 3 Areas. Rotterdam was begin jaren negentig een walhalla voor houseliefhebbers. De stad aan de Maas is de bakermat van de housemuziek, en daarmee dus de thuishaven van 010 Classics. Als we de organisatie vragen wat 010 Classics precies inhoudt geven ze aan dat 010 Classics niet goed te vangen is in woorden. Het is een gevoel. Rauw en industrieel, het ultieme Rotterdamse gevoel dus. Niet lullen maar poetsen. De imposante en industriële Maassilo is hier het perfecte decor voor.

Oldschool

In 'De Grote Zaal' wordt echte Oldschool gedraaid, en staat dus volledig in het teken van de Classics. DJ Rob en MC Joe staan weer sinds lange tijd op de line up, The Darkraver en The Viper geven acte de présence in een back2back optreden. Ook de ultieme Oldschool helden Panic en Stanton zijn zoals altijd van de partij. Verder prijken Miss Monica, PsyckoDJ en Reza op de line up van De Grote Zaal.

Daarnaast is er een Belgium Style Area. In de jaren 90 reden er wekelijks duizenden Nederlanders richting onze Zuiderburen, waar in discotheken als Club X de Belgische sound ten gehore werd gebracht. Traditiegetrouw komt deze sound tijdens 010 Classics naar Rotterdam, en wordt hier deze keer vertegenwoordigd door o.a. Yves Deruyter, Zany en Franky Kloeck. Daarnaast maakt DJ Potato zijn 010 Classics debuut en zijn Yves (Club X) en Bountyhunter er weer bij.

Rotterdammert

Gezien de vele raakvlakken tussen Techno en Oldschool programmeert 010 Classics al zeker een decennium minimaal één Techno artiest op haar line up. Tijdens de aankomende editie zal er een volledige Area toegevoegd worden die volledig is ingevuld met Techno. En niet zomaar Techno. Rotterdammert en legend ROD hebben ze weten te strikken. Benny Rodrigues heeft vaker op 010 Classics gestaan, maar nu dus met zijn Techno alter ego 'ROD'. Secret Cinema, ook een Techno man die zijn sporen al verdiende in de vroege 90er jaren zal achter de dj booth kruipen. Met Ghost in the Machine en KRTM mag je spreken van een meer dan volwaardige Techno Zaal. Leuk detail aan deze '010 Techno' Area, is dat Oldschool helden Rob Janssen en Lars Tindal hier een echte Techno set zullen gaan neerzetten. Inderdaad, DJ Rob draait dus in 2 area's!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.010classics.nl.

010 Classics is op zaterdag 1 april 2023 van 22.00 tot 06.00 uur in de Maassilo Rotterdam.