Afbeelding
(Foto: Privé)

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: vreemd einde

Normaliter schrijf ik altijd een column met terug-en vooruitblikken, maar terwijl ik dit schrijf is het nog 2022 en als u het leest is het alweer 2023.

Ik had mij zo verheugd op alle feestjes en vooral op de Kerstdagen, alleen heeft een zware griep mij gewoon in bed gehouden. Deed eindelijk mijn scootmobiel het weer, liet mijn lichaam mij in de steek. Het begon al met het afmelden door de Zonnebloem voor het maken van de Kerststukjes, jammer maar het was niet anders, maar een Kerststukje gekocht en ook maar Argos mobiel afgebeld. Maar daar bleef het niet bij door de griep kon ik ook niet naar het schilderen, kaarten en wat mij het meeste dwarszat ook het Kerstdiner wat Soos Blauwhuis voor hun vrijwilligers organiseerde moest ik aan mijn (natte)neus voorbij laten gaan. Ze zullen bij Argosmobiel gedacht hebben: daar is ze weer met afbellen, sorry maar ziek is ziek

Daar heb ik nu mijn armen lek laten prikken voor corona en griep, krijgen die krengen je toch nog te pakken en net op een tijdstip wat je niet graag wilt, vond het voor mijn man eerlijk gezegd nog erger, zat ie de hele tijd tegen een snotterig en rood en duf hoofd aan te kijken.

Maar het is nu bijna oudjaar en ondanks dat ik nog erg snotter heb ik toch maar boodschappen gedaan, heerlijk die frisse wind om je oren, u wilt niet weten hoeveel ik de afgelopen twee weken, de buitenlucht heb gemist. Had het zo naar mijn zin om andere mensen te zien, dat ik zelfs drie keer een rondje gemaakt heb in de supermarkt, ik zag de mensen denken: daar komt ze weer in dat ding.

Het nieuws op de radio geeft aan dat misschien het vuurwerk niet doorgaat wegens de harde wind. Hebben wij eindelijk weer mooi siervuurwerk in Schiedam, gaat het misschien niet door. Hoop niet dat wij zoals vorig jaar zoveel overlast krijgen in Noord, maar van veel van die jongeren zijn de gegevens bekend en krijgen ze een forse boete bij alsnog afsteken. Op dit moment valt het nog mee, maar ben benieuwd of ze ook gaan handhaven bij overlast. Als er iemand bang van vuurwerk is, nou dan ben ik het wel, blijf al jaren voor alle zekerheid lekker binnen.

Nu hebben de schoolkinderen nog lekker vakantie, jammer voor de jeugd is dat de sneeuw en ijzel weg zijn, maar het is een zegen voor de ouderen. Nog een paar Nieuwjaarsrecepties en dan is het feesten over en gaan wij weer over tot de orde van de dag.

Denk dat overal in 2023 het personeelstekort nog wel zal blijven, kan men dit, net als in coronatijd overal de schuld van geven als je ergens iets van service of hulp bij nodig hebt.

Vanaf deze plaats wens ik iedereen een zeer gelukkig, gezellig maar vooral een heel gezond 2023 toe. Tot de volgende keer.


Joke Ballijns