Leden van Taekwondo Academie Schiedam waren zondag aanwezig op de Taekwon-Do Cup.
Leden van Taekwondo Academie Schiedam waren zondag aanwezig op de Taekwon-Do Cup. (Foto: PR)

Taekwondo Academie Schiedam naar Taekwon-do Cup

Sport

Taekwondo Academie Schiedam is op zondag 5 maart naar de Rotterdam Taekwon-do Cup 2023 geweest. Bij dit toernooi waren zowel Nederlandse als Buitenlandse clubs vertegenwoordigd.

Dit keer ging Taekwondo Academie Schiedam met 19 deelnemers, 4 coaches, 6 scheidsrechters en de huisfotograaf er naartoe. “Dit was een mooie, leuke, gezellige groep variërend van 6 jaar tot en met volwassenen. De deelnemers werden door vele enthousiaste supports van de club vanaf de tribune aangemoedigd. Op de wedstrijd kon je meedoen met het onderdeel tuls. Dit is een schijngevecht tegen denkbeeldige tegenstanders. Er wordt een bepaald patroon gelopen. Hierbij worden verschillende technieken uit het Taekwondo beoefend waarbij balans, kracht en spierbeheersing aan bod komen. Of het onderdeel sparren, hierbij is er een daadwerkelijk gevecht met een tegenstander. De bedoeling is door middel van bepaalde hand- en voettechnieken de tegenstander te raken waardoor er punten gescoord kunnen worden. Hier zijn wel regels op van toepassing. Uiteraard kon je ook met beide onderdelen meedoen.

Iedereen heeft zijn best gedaan en er zijn vele medailles mee naar Schiedam genomen. “We lazen een mooie quote in de zaal “wie sport heeft sowieso gewonnen”, dit is deze dag weer bewezen. Het was weer een mooie dag waar we met veel plezier op terugkijken.” Taekwondo is een Zuid Koreaanse zelfverdediging- en vechtsport. De trainingen zijn op maandag, donderdag en zondag in de gymzaal aan het Warmoezenierpad in de Woudhoek, Schiedam. Kinderen en volwassen mogen langskomen voor een proefles. Voor verdere informatie kunt u een kijkje nemen op de facebook pagina van Taekwondo Academie Schiedam.