Jan Boumans en Ruud van de Pol van Noordrand2025 bij het viaduct waar de tramlijn in de toekomst kan aanhaken op NS-station Schiedam-Kethel.
Jan Boumans en Ruud van de Pol van Noordrand2025 bij het viaduct waar de tramlijn in de toekomst kan aanhaken op NS-station Schiedam-Kethel. (Foto: Janet van Huisstede)

Noordrand2025 zet zich in voor hoogwaardig vervoer naar Noord

Algemeen

Aan de Noordkant van Schiedam wonen zo’n 30.000 mensen: 35 procent van alle Schiedammers. Bijna gelijk aan alle bewoners van de stad Maassluis. En met de beoogde woningbouw zal dat aantal verder groeien. De actieve bewonersgroep Noordrand2025 maakt zich zorgen over het feit dat de Noordkant steeds slechter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer (OV) en zet zich in voor een hoogwaardig OV voor iedereen.

In de afgelopen tijd verdwenen er al buslijnen en de tram houdt al om 19.07 uur op met rijden naar halte Harreweg. Nu heeft de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) aangegeven dat ze tramlijn 21 naar de Woudhoek wil opheffen en daarvoor buslijnen wil inzetten. De rails blijven wel liggen, zodat de tram in de toekomst wellicht kan aansluiten op het te bouwen NS-station Kethel. De gemeente heeft hierin geen uiteindelijke stem, maar kan bij MRDH en aanbieder RET wel aandringen op een aangepast beleid, ook al zal dat de gemeente wellicht geld kosten. Noordrand2025 maakt zich daar hard voor!

Hoogwaardig OV

Noordrand2025 wil dat alle wijken in Noord goed bereikbaar blijven met hoogwaardig OV: drempelloos en frictieloos. Het ziekenhuis en centrum moeten voor iedereen goed bereikbaar zijn. Ruud van de Pol: “De RET wil hiervoor buslijnen aanleggen. Maar voor mensen met een beperking is de bus geen goed tram-alternatief. De gemeente zegt zich in te zetten voor iedereen en vindt ‘inclusie’ belangrijk. Zorg dan ook voor mensen met een beperking voor goed bereikbaar OV. Bij de tram kun je met een rolstoel, scootmobiel, rollator of kinderwagen makkelijk naar binnen. Dat lukt bij een bus niet. Ook het overstappen op verschillende lijnen is voor mensen met een beperking een ondoenlijke tocht.”

NS-station Kethel

In 1984 werd de tramlijn met een forse gemeentelijke investering verlengd van station Schiedam-Centrum naar Noord. Er werd ruimte voor een verlengde tram gereserveerd vanaf het huidige eindpunt bij de Harreweg tot onder het spoorviaduct van de ’s-Gravelandseweg, zodat de tramlijn ooit zou kunnen aanhaken op een NS-station Kethel.

Minister De Jonge van Volkshuisvesting investeert nu miljoenen in circa 54.000 woningen langs de Oude Lijn van Leiden naar Dordrecht. Ook in Kethel kunnen er woningen bijkomen. Er wordt nu onderzocht hoe je met al deze nieuwe bewoners extra drukte op de wegen kunnen voorkomen, een milieuvriendelijk alternatief voor de auto kunt bieden, en het OV kunt verbeteren. Tussen Delft en Schiedam komen daarvoor vier sporen. Ook het station Schiedam-Centrum wordt opgeknapt en het station Schiedam-Kethel wordt eindelijk gerealiseerd.

Doortrekken tramlijn

“Met wellicht nog meer bewoners in Noord, moeten we ons voorbereiden op een goed OV”, stelt Ruud van de Pol. “Dus is het logischer om de huidige tram door te trekken naar het toekomstige station, dan juist deze lijn op te heffen. Daarom blijven wij als actieve bewonersgroep alle ontwikkelingen volgen en laten we onze stem horen bij onder andere de gemeente en MRDH.”