PPSC lijkt het scoren verleerd

Sport

Voor PPSC loopt de weg naar succes niet over geplaveide paden. Waar het de ene week een hoogvlieger neersabelt gaat de het niet veel later mis tegen een rechterrijtje-club. Zoals vorige week zaterdag tegen MSV’71, waarvan in de uitbeurt ook al, en zelfs kansloos, was verloren.

“Probeer dat maar eens uit te leggen. We spelen nu inderdaad wel heel erg wisselvallig”, ziet Max de Bruijn. Om vervolgens de vergelijking te maken met de voor de winterstop afgeleverde reeks, die overwinningen opleverde op toppers Overmaas, Hermes DVS en Rotterdam United. “We stonden toen vijf punten onder de koploper. Nu is die afstand onoverbrugbaar.” 

De dip is terug te vinden in de doelpuntenproductie. Bij het ingaan van de winterstop stond de teller op 30. Daarna leverden vier wedstrijden slechts vier juichmomenten op. 

TOPSCORER

1. Hermes DVS

    72 doelpunten

2. HBSS 48

3, DVO’32 42

4. PPSC 34

“Op ons spel valt echt niet zoveel aan te merken. We creëren alleen te weinig kansen en als ze er al zijn hapert de afwerking nogal eens.” Daarbij speelt de afwezigheid van spits Arthur Lima, die met negen doelpunten PPSC’s topscorer is, een belangrijke rol. “Hij kampte na de winterstop al met pijntjes en is er laatste wedstrijden helemaal niet meer bij.” De Bruijn durfde vorige week in de aanloop naar het uitduel tegen degradatiekandidaat Overschie en gevraagd om in de glazen bol te kijken uit voorzorg niet verder te gaan dan een magere 0-1. Hij zat er niet ver naast: het werd 1-2.