Joke Ballijns
Joke Ballijns (Foto: )

Column Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Ik weet het nog steeds niet...

Column

Dat ik ga stemmen is heel zeker, op wie? Dat is voor mij nog steeds een grote vraag. Wij hebben lang genoeg gestreden voor stemrecht, dus begrijp ik nog steeds niet de lage opkomst van verkiezingen, tenslotte als je toch geen gebruik maak van je stemrecht, mag je van mij ook niet meer klagen over eventuele maatregelen.
Wanneer u dit leest heeft u nog net de tijd hoor, dus niet geweest? Gewoon nog even gaan. Op het moment dat ik dit schrijf (vrijdagmiddag) komen de praatprogramma’s op de TV mijn neus uit, wat een bagger krijgen wij voorgeschoteld zeg, de zogenaamde prominenten buitelen over elkaar heen om hun smoelwerk op de buis te krijgen, maar helaas komt er weinig zinnigs uit hun monden, wat zij allemaal verkondigen, nou daarvan ontstaat bij mij de lust om te gaan stemmen, maar gelukkig herpak ik mij, niet zo laf zijn spreek ik mijzelf streng toe.
Maar ik wacht nog eerst het optreden van Mark Rutte af bij Vandaag Inside om te beoordelen welke leugens hij dit keer voor ons in petto heeft. Ik heb al diverse kieswijzers geraadpleegd, maar volgens mij moet je voor sommige VWO plus hebben om de uitkomsten te begrijpen en bij andere kieswijzers krijg je zelfs de namen op wie je moet stemmen, alleen heb geen idee wie dit zijn, dus die worden het ook niet.
Er zit voor mij dus niets anders op dan de bijlage bij mijn stembiljet door te worstelen en op mijn gevoel af te gaan. Gelukkig heb ik ook fijne dagen achter de rug en dan heb ik het niet over het weer, maar dat mijn spaaractie van de zegeltjes voor de gratis Plusboodschappen zo goed gelukt is.
Bedankte ik in mijn ingezonden brief de spaarders Brigitte, Jolanda, Julia, Corrie, Fien, Olga en natuurlijk Rien Waarderburg van de Plus voor hun steun, nu had ik een klein probleem van hoe krijg ik die drie dozen bij de Voedselbank?
Maar een probleem is het niet geworden, want hulp kwam van diverse kanten, mijn beste vriendinnetje May-Brit was zelfs bereid om uit Vlaardingen te komen, mensen reageerden via Facebook, maar één telefoontje naar de Voedselbank bij Marja Doctor doet wonderen en een vrijwilligster zou ze komen ophalen. Blijkt die vrijwilligster een vrouw te zijn, waar ik in mijn werkzame leven tientallen jaren naast gewerkt te hebben. Wat was het leuk om met Jannie herinneringen op te halen en fijn om te zien dat ook zij zich beschikbaar had gesteld om vrijwilligster bij de Voedselbank te zijn. Ik heb ergens gelezen dat het om circa 80% vrijwilligers zijn die in het bedrijfsleven werkzaam zijn, denkt u eens in als die zouden gaan staken? Dat brengt mij ook op morgen? Gaat mijn afspraak in het ziekenhuis wel door? Het wordt hoog tijd dat wij niet alleen gaan klappen voor de zorg, maar fatsoenlijke werkomstandigheden creëren, dan pas blijft ook de zorg gezond.