Burgemeester Lamers knipt het lint door, dat vastgehouden wordt door Hannah en Max, terwijl hun ouders Gerben en Marijke toekijken.
Burgemeester Lamers knipt het lint door, dat vastgehouden wordt door Hannah en Max, terwijl hun ouders Gerben en Marijke toekijken. (Foto: Paul Meuldijk)

Bij Post Scriptum voel je je thuis

Algemeen

Het is wel heel bijzonder in tijden van stijgende lasten, dat een boekhandel kan uitbreiden. Dat is het geval met Post Scriptum. Donderdag was de heropening na verbouwing en uitbreiding met de aangrenzende winkel.

Door Kor Kegel

Burgemeester Cor Lamers knipte het lint door, dat behulpzaam werd vastgehouden door Hannah en Max de Bruijn, de kinderen van eigenaar Gerben de Bruijn en zijn vrouw Marijke. De burgemeester was buitengewoon complimenteus over de groei van de boekhandel, gevestigd aan de Hof van Spaland 31. De zaak is uitgebreid met de winkel waar voorheen de Alexanderhoeve Kaaswinkel zat.

Post Scriptum, in 2001 overgenomen door Anja en Ruud Aret, heeft een uitstekende reputatie en niet alleen in Schiedam-Noord. In de wijde regio staat de boekhandel goed aangeschreven. Gerben de Bruijn, die de zaak in januari 2019 overnam, bouwde dankbaar verder op stevige fundamenten. Hij constateert dat er tijdens de coronacrisis weer meer waardering voor de lokale boekhandel kwam en dat is een tweede verklaring voor het succes, zegt hij.

Er kwamen nog meer klanten uit Vlaardingen, toen boekhandel Pontier daar werd opgeheven. “Maar het belangrijkste is dat wij elke dag ons best doen,” zegt Gerben de Bruijn. “Wanneer een klant onze winkel binnenkomt, probeert ons team de klant meteen het gevoel te geven alsof je thuiskomt. Als klanten vragen hebben over literatuur en lectuur, denken we hardop mee en geven we zo goed mogelijk advies. Daarvoor moet je er wel verstand van hebben en het is dus voortdurend bij de les blijven, want er verschijnen jaarlijks zeer veel boeken.”

Betrokkenheid en een ruim assortiment maken Post Scriptum tot een winkel waar je gerust uren kunt doorbrengen om je te laten inspireren. Geregeld vinden er activiteiten plaats zoals signeersessies met bekende schrijvers. Zo komt Alex Boogers op donderdag 6 april zijn nieuwe boek presenteren. De Vlaardinger is momenteel de beste en bekendste schrijver uit deze regio. Onlangs verscheen ‘Wij zijn van diamant’, een sterke roman waarin de geschiedenis van Schiedam en Vlaardingen een grote rol speelt, met name het Geuzenverzet.

Het was niet alleen feestelijk toen er donderdag geklonken werd op een mooie toekomst. De laatste dagen worden de medewerkers van Post Scriptum overladen met loftuitingen over het vernieuwde interieur. De mond-op-mondreclame gaat gewoon door.