De Grote of sint Janskerk als danspaleis
De Grote of sint Janskerk als danspaleis (Foto: Peter Farla (Farlagraaf)

vrijdag 17 maart

Loop-eens-binnen spreekuur van Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken.Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

Disco & Dance Night

De Disco & Dance Night kent een mooie traditie met 10 jaar lang uitverkochte zalen zoals de Korenbeurs, Theater a/d Schie en natuurlijk sinds 2015 De Grote of sint Janskerk. Alleen daarom wordt 17 maart 2023 een avond voor in de boeken, want het wordt de laatste Disco & Dance Night die Crévor Events zal organiseren. Nog 1 keertje lekker Disco & Dance muziek van vroeger tot nu. Nog 1 keertje zal het enthousiaste team van Crévor Events je welkom heten en je een onbezorgde avond geven. Nog 1 keertje maken we van het oudste stenen gebouw van Schiedam een uniek danspaleis. Ook deze keer worden de eerste gasten welkom geheten met een welkomstdrankje. En die ENE keer kun jij nog gaan beleven!!Kijk voor meer informatie op www.crevorents.nl

Volg je eigen pad wandeling

Op vrijdag 17 maart organiseert Ada de Vette (de bosbadcoach) in samenwerking met stichting Jobon de 'Volg je eigen pad kernwaarden wandeling' in het Beatrixpark in Schiedam. "Volg je eigen pad", zeggen ze dan. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Stichting Jobon is een vrijwilligersorganisatie die mensen die op zoek zijn naar een nieuwe richting in hun loopbaan ondersteunt door gratis evenementen te organiseren die liggen op het vlak van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je aanmelden voor dit evenement via de website van Jobon. www.jobon.nl https://jobon.nl/events/volg-je-eigen-pad-kernwaarden-wandeling-in-schiedamHeb je nog vragen, dan kun je mailen met Ada de Vette via ada@agaatcoaching.nl.


en zaterdag 18 maart

Rommelmarkt voor Schiedamse stichting 'Net niet genoeg'

Na de afgelopen jaren rommelmarkten gehouden te hebben voor een weeshuis voor Roma-kinderen in Roemenië en het realiseren van een waterput in Benin, zetten gemeenteleden van de NGK-kerk aan de Westvest 30 zich met een rommelmarkt in voor de Schiedamse stichting 'Net niet genoeg'! De doelstelling van de stichting is om Schiedammers die financieel “net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben. Daarnaast draagt de stichting graag bij aan de circulaire maatschappij. De te houden rommelmarkt is daar een mooi voorbeeld van. Alle opbrengsten zullen naar het doel van de stichting gaan.Datum: 17 maart van 17-20uur 18 maart van 10-15uurlocatie: kerkgebouw Westvest 30www.ngkschiedam.nlwww.netnietgenoeg.nl

zaterdag 18 maart

Praat mee over Zorgzaam Samenwonen

Zorgzaam Samenwonen in Schiedam is een groep die graag collectief met anderen wil gaan wonen. Samen met verschillende leeftijden en huishoudsamenstelling om zo van betekenis te kunnen zijn voor elkaar en de buurt om eigen regie te kunnen houden. Op 18 maart is er daarom een samenkomen georganiseerd in Schiedam west van 14 -16 uur om plannen, ideeën, wensen uit te wisselen over hoe zorgzaam samenwonen met balans tussen privacy en samen eruit kan zien. Aanmelden is fijn en kan door een mail te sturen naar zorgzaamsamenwonenis@gmail.com. Ook kan hier het visiestuk worden aangevraagd met daarin de uitganspunten beschreven. Contactpersoon is Mirjam Veldhoven.