Foto’s zijn portretten Marga Rezel en in het midden Ole Eshuis. Piet Bakkum was vuurtorenwachter en Jaap Wijker (Jaap de Kat) badman.
Foto’s zijn portretten Marga Rezel en in het midden Ole Eshuis. Piet Bakkum was vuurtorenwachter en Jaap Wijker (Jaap de Kat) badman. (Foto: aangeleverd)

Museum: ‘Egmonders bij zee en duin’

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - ‘Egmonders bij zee en duin’ is de nieuwe expositie in het Museum van Egmond. Bob Denneboom tekende in ’93 en ’94 Derpers en hun typische bezigheden van garnalenvisser tot stroper en van badman tot vuurtorenwachter. Bob schonk de serie aan de gemeente en die is nu in bezit van het museum. Bovendien werd het authentieke vissershuisje 1885 geopend waarover we nog gaan berichten.

Door: Carla Kager

De donateurs en andere gasten werden bij de opening verwelkomd met accordeonmuziek van Gerrit Gravemaker en William Wijker, gekleed als vissers van lang geleden. Voorzitter Jan Apeldoorn zette enkele medewerkers in de bloemen en Thessa Denneboom, dochter van de schilder, bedankte alle vrijwilligers voor het vele werk aan de veelzijdige expositie. Zo is er ook getekend reclamemateriaal van o.a. de Speeltuin en de Boei. Ook hangt er werk uit de collectie van de familie Wesselingh-Zoon.


Foto’s zijn portretten van Marga Rezel en in het midden van Ole Eshuis. Piet Bakkum was vuurtorenwachter en Jaap Wijker (Jaap de Kat) badman. - (Foto aangeleverd)

Zeezwemmer

De schilder woonde met zijn vrouw Roza in Egmond aan den Hoef. Hij was begaan met de geschiedenis van Egmond. Zo zette hij zich in voor het behoud van de Slotkapel en schreef hij mee aan het boek ‘Derper- Hoever -Binder’. Als voormalig kampioen schoonspringen was hij een fanatiek zeezwemmer. Het museum heeft nieuwe Museumbodes en folders, ook af te halen voor de gasten.


Museum van Egmond - (Archief RM/Frits van Eck)

Zuiderstraat 7 Egmond aan Zee, elke middag open van 14 – 17 uur. Entree € 5,- Jeugd 4 t/m 17 € 2,- incl. een van de quizzen. Gratis voor museumkaarthouders en donateurs met (klein-) kinderen.

www.museumvanegmond.nl