Jan
Jan (Foto: aangeleverd)

Einde lange tafeltennisloopbaan Jan Delis

Nieuws

SCHOORL - Jan Delis neemt afscheid als tafeltennisser van tafeltennisvereniging de Duintreffers. Jan heeft in al die jaren zijn stempel op de vereniging gedrukt. 

60 jaar lang actief lid van de Duintreffers

In zijn jonge jaren leerde Jan zijn vrouw Riet kennen. Riet woonde in Oudkarspel en kwam uit een echte tafeltennisfamilie. Zij waren actief bij Spirit, de plaatselijke vereniging. Jan werd zo meegezogen in deze mooie sport en kwam op het idee om een eigen vereniging op te richten in Schoorl. Dit gebeurde 18 maart 1963.

100 gulden

Van de plaatselijke pastoor kreeg Jan 100 gulden, waarmee hij twee tafels kocht. Jan was als oprichter ook de eerste voorzitter. Na vele rondzwervingen langs onder meer het toenmalige verenigingsgebouw, de sporthal en Dikkertje Dap (toenmalige crèche), kreeg de vereniging in 1994 een prachtig eigen gebouw aan de Nieuwe Dam. Naast vele andere actieve leden, heeft ook Jan zijn steentje bijgedragen aan de totstandkoming van dit clubgebouw. Ook niet onvermeld mag hier blijven het Duinstreektoernooi. Van heinde en verre kwamen de tafeltennissers naar dit befaamde toernooi in sporthal de Blinkerd. Jarenlang speelde Jan in het eerste team van de vereniging actief mee. Op een gegeven moment besloot hij om op een lager niveau te gaan spelen en een carrière als trainer te starten. Jan trainde jarenlang de recreanten, jeugd en competitiespelers. Met name de jeugd bloeide in deze jaren onder zijn leiding enorm op. Het hoogste jeugdteam speelde uiteindelijk zelfs landelijk A! Kort nadat het clubgebouw klaar was heeft Jan, samen met Siem Grootendorst, de donderdagochtendgroep opgericht, de Vutters. Deze trouwe groep draait inmiddels al weer ruim 25 jaar! Ook hier was Jan een deel van de ochtend actief als trainer en was hij ook de trekker bij de jaarlijkse onderlinge toernooien. Op de feestavond van het 60-jarig bestaan hebben we als vereniging afscheid genomen van Jan. Als erelid blijft hij uiteraard aan de club verbonden. Het bestuur heeft daarnaast besloten om met ingang van heden de jaarlijkse clubkampioenschappen de naam het Jan Delis Toernooi te geven. De vereniging is Jan zeer erkentelijk voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. Een echte clubman is gestopt, maar zijn naam zal aan TTV Duintreffers verbonden blijven!