Op dit moment maakt de gemeente een inventarisatie onder verenigingen en stichtingen
Op dit moment maakt de gemeente een inventarisatie onder verenigingen en stichtingen (Foto: stockphoto)

Tegemoetkoming energiekosten MKB en verenigingen

Algemeen

REGIO - Gaat minimaal zeven procent van de omzet naar energiekosten, dan komen bedrijven en wellicht verenigingen en stichtingen in aanmerking voor de landelijke Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). Via deze regeling wordt een deel van het bedrag dat meer wordt betaald voor energie teruggestort.

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief is voor energie-intensieve mkb-ondernemingen en voor stichtingen, verenigingen en overige instellingen die aan de voorwaarden voor de regeling voldoen. Dit betekent dat de energiekosten minimaal 7% van de omzet (in 2022) moeten bedragen om in aanmerking te komen. Dat is de energie-intensiteitseis.

Verenigingen en stichtingen

Wethouder Marco Wiesehahn (Sociale en Economische Zaken): “Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt een energie-intensieve mkb’er meer adem om het bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. Ook verenigingen en stichtingen die aan de voorwaarden voldoen, kunnen gebruikmaken van de regeling.”

Inventarisatie

Op dit moment maakt de gemeente een inventarisatie onder verenigingen en stichtingen om te onderzoeken of zij te maken heeft met hogere energielasten. “Wellicht kan nu al voor een deel ondersteuning worden geboden aan het verlagen van die lasten.” Aanvragen kan tot oktober De TEK is open van 21 maart tot en met 2 oktober 2023. Aanvragen kan met terugwerkende kracht voor de periode van 1 november 2022 tot 31 december 2023.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de regeling en de bijbehorende voorwaarden op https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/tek.