Van schoolgebouw naar prachtig appartementencomplex.
Van schoolgebouw naar prachtig appartementencomplex. (Foto: aangeleverd)

Van schoolgebouw naar prachtig appartementencomplex

ALKMAAR - Wat ooit een school was aan het Nassauplein wordt verbouwd tot een prachtig appartementencomplex in de mooiste wijk van Alkmaar. 

Jerry Breg is enthousiast over de plannen: "De prachtige voormalige school uit 1925, wordt een plek waar wonen met respect voor het verleden centraal staat. We transformeren het ­authentieke gebouw tot een chic, kleinschalig appartementen­complex met negen appartementen. Door de rijke historie en vele functies die het gebouw heeft gekend, zijn veel ­oorspronkelijke details verloren gegaan. De elementen die nog zijn overgebleven, proberen we daarom te bewaren. Zo behouden we de gevelindeling aan de voorzijde en ­herstellen we de kozijnen in stijl. ­Nassau10 vormt straks een waardig beschermd stadsgezicht, midden op deze ­prominente plek. Met hoogwaardige isolatie en technieken wordt een complex met authentieke uitstraling en nieuwbouw (A++ label) kwaliteit gerealiseerd als een van de laatste kansen in het Nassau kwartier.” Hoewel het gebouw geen monument is, koos KDRA er voor een ontwerp te maken alsof het een monument is. Zo wordt de voorzijde van het gebouw hersteld zodat het past bij de fraaie, chique uitstraling van de wijk. Het achterste deel en het dak van het gebouw worden opnieuw opgebouwd, inclusief parkeerruimte.

Laatste woningen

Inmiddels zijn de meeste appartementen verkocht en gaat Poland Bouw uit Alkmaar de komende periode aan de slag om deze locatie geheel naar wens van de toekomstige bewoners te maken. Zie jij jezelf hier wonen? Kijk op 

www.nassau10.nl.