Het Alkmaars Prachtkoor.
Het Alkmaars Prachtkoor. (Foto: aangeleverd)

Jubileumoptreden Alkmaars Prachtkoor

Nieuws

ALKMAAR - Het Alkmaar Prachtkoor (APK) bestaat vijftien jaar en hoewel de leden van het koor een verstandelijke beperking hebben, zingen ze zonder enige beperkingen er lustig op los. Het jubileumoptreden vindt plaats op zaterdag 24 juni om 20.15 uur in Theater de Beun aan Willibrordusweg 2 in Heiloo.

In 2008 had Els van Dijck een idee: een koor beginnen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het plan was om negen avonden te zingen en een optreden om aan familie aan vrienden te laten horen wat ze hebben gezongen. Dat was meteen een groot succes en het Alkmaars Prachtkoor was een feit. Ondertussen zijn er 24 koorleden, waarvan er 3 al van af het begin nog steeds lid zijn van dit prachtkoor. De leeftijd varieert van 21 tot en met 82 jaar. De koorleden repeteren met veel plezier elke donderdagavond in het Wijkcentrum Overdie in Alkmaar. 

Het Alkmaars PrachtKoor treedt geregeld in en om Alkmaar op. Elk optreden is steeds weer een groot succes en een feestje. In 2018 vierde het APK het tienjarig jubileum met een optreden in de Vest en sloot dat jubileumjaar af met een openingslied samen met Paul de Leeuw in CarrĂ© voor het Knoopgala 2018. 

Tickets reserveren via www.debeun.nl