Elke eerste zondag van de maand is er een excursie.
Elke eerste zondag van de maand is er een excursie. (Foto: aangeleverd)

Vogelexcursies voor jongeren

ALKMAAR - Onder de vleugels van Vogelwerkgroep Alkmaar en omstreken is een groep enthousiaste vogelaars, met de toepasselijke naam 'de Juvenielen', gestart met het organiseren van excursies voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. De eerstvolgende activiteit is zondag 4 juni van 08.00 tot 11.30 uur in het Kleimeer.

Elke maand verzorgt de groep minstens één excursie in het werkgebied van VWG. Het doel is om jongeren enthousiast te maken voor de natuur. De excursies worden begeleid door ervaren gidsen en vinden elke eerste zondag van de maand plaats. Voorbeelden van excursies zijn bezoeken aan de sternkolonie van de Putten, grutto's in de Eilandspolder of speuren naar de roerdomp in het Kleimeer. Jongeren met interesse kunnen contact opnemen met Francisco Rubio Fernandez via 06-54690784 of rubiofernandez@gmail.com.

De activiteit op 4 juni start bij de parkeerplaats Vlasgat bij het Geestmerambacht. Jongeren die een keer willen proberen, kunnen zich aansluiten. Vooraf aanmelden is handig in verband met het aantal gidsen. Iedereen is vrij om mee te doen aan de activiteiten, maar lid worden van de VWG kan ook. De vogelwerkgroep zorgt voor enkele verrekijkers, vogelboeken, een turflijstje en toegang tot de gebieden. Alle activeiten vind je terug bij 'excursies' op www.vwgalkmaar.nl.