Vijf virtuozen brengen Schërzo.
Vijf virtuozen brengen Schërzo. (Foto: aangeleverd)

Komische kijk op klassieke muziek

HEILOO - Twee dagen lang zet Släpstick de Koepel op z’n kop. Deze vijfkoppige, voorheen als Wëreldbänd bekendstaande muziektheatergroep is sinds 2003 wereldwijd te zien. Het eerste weekend van juli is het de beurt aan Heiloo, waar Släpstick twee dagen op rij de bühne van de Cultuurkoepel bestormt.

Theatergezelschap Släpstick laat zich met weinig vergelijken. Het vijftal opereert op het breukvlak van fysieke komedie, choreografie en muziek. Met hun theatershows Släpstick en The Roaring Twenties maakten de vijf virtuoze muzikale clowns furore. Uitverkochte zalen van Nederland tot Nieuw-Zeeland, met ovationeel applaus en een prijzenregen als resultaat. Nu dus de Cultuurkoepel met 'Schërzo', een eigenzinnige, wervelende en hilarische kijk op klassieke muziek. Verwacht kolderieke komedie met beeldschone en ontroerende muziek, waarbij alles gigantisch uit de hand loopt maar uiteindelijk op z’n pootjes terechtkomt. Bij Släpstick lijken Bachs wonderschone preludes verdacht veel op een Griekse sirtaki. Een buste van Beethoven vecht een buikspreek-battle uit met een jodelende Schubert, Figaro doet mee met Holland's Got Talent, je hoort de Danse Macabre op theremin, de Erlkönigop-trampoline, tennis met violen, tappen op Mozart, een wonderlijke Notenkraker en veel meer.

Schërzo van Släpstick, zaterdag 1 juli (20.15 uur) en zondag 2 juli (15.15 uur) te beleven in Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl of aan de deur.