Cas, een jongen met het Down-syndroom en zijn zus.
Cas, een jongen met het Down-syndroom en zijn zus. (Foto: still docu)

Familiedocumentaire Mijn broer Cas

HEILOO - Mijn broer Cas is een documentaire over de ingewikkelde relatie tussen een jongen met het syndroom van Down en zijn zus, die allebei ouder worden op hun eigen manier. Een documentaire van Denise Admiraal en Britt Bennink, zondag 11 juni te zien in Theater de Beun.


Britt: "Vroeger was mijn broer gewoon mijn broer. We speelden samen, dansten samen en maakten ruzie samen. Gewoon, zoals broers en zussen doen. Ondanks dat het voor mij gewoon mijn broer was, begon ik er langzaam achter te komen dat hij niet hetzelfde was als ik. Toen ik al kon lezen, kon hij dat nog niet. Toen ik naar groep 3 ging, zat hij nog in de kleuterklas en op een zeker moment begon het wel door te dringen dat hij anders was. Hoe ouder ik word, hoe meer ik merk dat onze relatie is veranderd."

Ons verhaal

"Nu woont hij in het Rekerhuis. Een prachtige boerderij in Alkmaar met hele goede begeleiding en lieve medebewoners. Ik zie dat hij het naar zijn zin heeft en het soms zo fijn vindt, dat hij liever daar is dan bij ons gezin thuis. Welke impact heeft ouder worden op de relatie met mijn broertje? Wat voor gevoel maakt het los en wat is er veranderd ten opzichte van vroeger? In deze documentaire deel ik ons verhaal", aldus de documentairemaakster."

Mijn broer Cas, documentaire (2023, 45 minuten). Te zien in Theater de Beun, Willibrordusweg 2 in Heiloo, zondag 11 juni om 16.00 uur (inloop 15.30 uur). Entree: € 8,50 inclusief drankje. Info/reserveren: www.debeun.nl/productie/mijn-broer-cas