Provincie start onderzoek naar Zeeweg N200

REGIO - Samen met inwoners, ondernemers, weggebruikers en andere belanghebbenden wil de provincie de veiligheid op de Zeeweg verbeteren. Tegelijkertijd kijkt de provincie naar kansen voor verbetering van de natuur en wordt er rekening gehouden met de bereikbaarheid van de kust. 

Het ingenieursbureau RHDHV voert in samenwerking met VINU een breed onderzoek namens de provincie uit. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek zijn de ideeën die zijn aangedragen voor de prijsvraag van het ABC Architectuurcentrum Haarlem in 2021. Eén van de maatregelen die wordt onderzocht, is een snelheidsverlaging. Ook maatregelen die bijdragen aan veiliger verkeersgedrag worden verkend. Naast maatregelen die de verkeersveiligheid verbeteren, onderzoekt RHDHV ook welke maatregelen bijdragen aan de instandhouding van de bijzondere flora en fauna in het duingebied. Vervolgens wordt er gekeken naar welke oplossing het beste werkt. De effecten op de doorstroming spelen daarin een belangrijke rol.

De provincie vraagt inwoners, ondernemers en weggebruikers hun mening en ervaringen te delen om tot betere oplossingen te komen. Indienen kan via: ZeewegN200@noord-holland.nl.