De Start bij het Vrij Zijn Theater in Oudorp.
De Start bij het Vrij Zijn Theater in Oudorp. (Foto: aangeleverd)

Vrij Zijn Pinkster Picknick Rally: met wapperende haren door Noord-Holland

Nieuws

ALKMAAR - Met wapperende haren door de mooiste wegen van Noord-Holland. Het kan tijdens de Pinkster Picknick Rally van het Vrij Zijn Theater. Het theater organiseert in samenwerking met Klaas Middelbeek op maandag 29 mei (tweede pinksterdag) alweer de vijftiende toertocht voor cabriolets. 

Tijdens de tocht gaat het vooral om genieten. “We willen de deelnemers laten zien hoe mooi Noord-Hollands is en brengen de deelnemers ieder jaar weer op plaatsen of langs weggetjes die ze niet kennen. Onze provincie heeft zoveel te bieden waar we als inwoners vaak aan voorbij gaan. Deelnemers laten genieten om de hoek, daar doen we het voor en we ondersteunen het Vrij Zijn theater. De organisatie doet het belangeloos, want alles wat er overblijft komt ten goede van het Vrij Zijn theater. De deelnemers ondersteunen op deze manier deze bijzondere cultuurplek.”

Onderweg wordt en een paar keer gestopt voor wat lekkers. (Foto: aangeleverd)

Cabriolets

Het bijzondere aan deze toertocht is dat alleen cabriolets mogen deelnemen. Merk maakt niet uit, leeftijd ook niet, het dak moet er alleen afkunnen en als het weer het ook maar even toelaat, gebeurt dat ook. Het mooie aan dit concept is dat er dus allerlei verschillende soorten auto’s meerijden, van legerjeeps en volkswagen Beetles tot Ferrari’s; kortom het is een bonte stoet van bijzondere auto’s van oldtimer tot modern. 

Pinkster Picknick Rally van het Vrij Zijn TheaterNa afloop is er een diner in het Vrij Zijn Theater. (Foto: aangeleverd)

Route en prijzen

De route is duidelijk en deelnemers weten precies hoe ze moeten rijden. Het gaat ook niet om behendigheid of snelheid, maar om gezelligheid en genieten. Het begin en eindpunt is het Vrij Zijn theater in Alkmaar. In de route zijn drie stops ingebouwd, waar de deelnemers worden voorzien van drinken, een compleet verzorgde picknickmand met de lunch en een versnapering. Het afsluitende diner vindt plaats in het theater op het podium in een hele bijzondere setting. Hier worden ook de prijzen uitgereikt. Daar maken deelnemers kans op door het invullen van een vragenlijst. Hoofdprijs is een prachtig horloge ter waarde van 400 euro. De juiste antwoorden kunnen de deelnemers krijgen door onderweg goed op te letten, elkaar te leren kennen en een goed inschattingsvermogen.

Deelnemen?

Meedoen? Neem contact op met: management@vrijzijntheater.nl. Deelname kost 125 euro. Meer weten? Bel Klaas Middelbeek via 06-52472413 of mail management@vrijzijntheater.nl.