Stilte en rust in de Buurkerk.
Stilte en rust in de Buurkerk. (Foto: aangeleverd)

Even op adem komen

Cultuur

EGMOND-BINNEN - Het zijn hectische tijden tegenwoordig, met talloze prikkels die van alle kanten op mensen afkomen. Iedereen moet, wil en doet van alles, altijd maar ‘druk, druk, druk’ met weinig tijd en weinig rust. Wat is dan mooier, dan op een van de mooiste historische plekken in de regio even de tijd te nemen om op adem te komen. Dat kan komende tijd op diverse momenten in de Buurkerk in Egmond-Binnen.

Binnengaan in het kerkje aan het einde van de Abdijlaan, een plekje zoeken in de grote kring en stil worden. Iedereen begint met elkaar in het licht te zetten, elk lichtje is een intentie, een dankbaarheid, een vraag of zorg. Wie het wil kan wat zingen, er is gebed en ook ruimte voor stil gebed. De aanwezigen kunnen luisteren naar een Bijbelverhaal dat niet zomaar wordt voorgelezen, maar waarin de toehoorder wordt meegenomen. Na afloop is er koffie of thee en ruimte voor ontmoeting. Kortom, je komt er echt even van op adem.

De bijeenkomsten zijn op de maandagen 22 mei en 5 juni, telkens van 19.30 tot 20.30 uur en staan onder leiding van pastoor Nico Knol. Informatie over deze en andere activiteiten zijn te vinden op www.abdijvanegmond.nl/agenda